RUSKI MILIJARDER POZIVA NA MIR ŠTO PRE! Deripaska: Prešli smo tačku bez povratka! I Rusija i svet će posle ovoga biti drugačliji!
Foto: Profimedia

oglsio se na mrežama

RUSKI MILIJARDER POZIVA NA MIR ŠTO PRE! Deripaska: Prešli smo tačku bez povratka! I Rusija i svet će posle ovoga biti drugačliji!

Planeta -

Ruski milijarder Oleg Deripaska je preko Telegrama pozvao na mir u Ukrajini "što je pre moguće".

Reagujući na TED govor izraelskog istoričara Juvala Noe Hararija o invaziji Rusije na Ukrajinu, on se složio sa Hararijem da nam je "potreban mir".

Deripaska - koji je osnovao neke od najvećih ruskih industrijskih kompanija - dodao je da će "ceo svet biti drugačiji, a Rusija će biti drugačija" nakon sukoba.

Oleg Deripaska
foto: Telegram / Oleg Deripaska

"Naravno, ne mogu se u svemu složiti sa Hararijem. Po meni, on se uvek trudio da bude politički korektan, a da ostane objektivan istoričar što nije najbolja pozicija. Ali ja, a verovatno i mnogi u Rusiji, slažemo se u jednom - potreban nam je mir" napisao je on i dodao.

"Mir nam je potreban što pre, jer smo odavno prešli tačku bez povratka - ovo je drugo u čemu se slažem sa njim. Ceo svet posle ovih događaja biće drugačiji, a biće drugačija i Rusija" zaključio je Deripaska.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Bonus video:

01:19

2.000 civila hitno evakuisano iz Irpina blizu Kijeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track