LAVROV O NUKLEARNOM RATU: To je tema koju isključivo Zapad pokreće i stalno joj se vraća kao Frojd! Ne verujem u tu mogućnost!
Foto: EPA / Russian Foreign Affaires Ministry

najveća bojazan u svetu

LAVROV O NUKLEARNOM RATU: To je tema koju isključivo Zapad pokreće i stalno joj se vraća kao Frojd! Ne verujem u tu mogućnost!

Planeta -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da ne veruje da sukob u Ukrajini može dovesti do nuklearnog rata.

"Ne želim da verujem u to i ne verujem", rekao je Lavrov, odgovarajući na novinarsko pitanje, javlja Rojters.

Lavrov je izjavio da isključivo Zapad pokreće temu nuklearnog rata, vračajući se tome neprestano kao otac psihoanalize Sigmund Frojd.

"Naravno da je razlog za zabrinutost kada Zapad, kao Frojd, nastavlja da se vraća i vraća na tu temu", rekao je Lavrov u Antaliji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom.

Sergej Lavrov, Antalija
foto: EPA / Russian Foreign Affaires Ministry

Lavrov je tvrdnje o mogućem napadu Rusije na Litvaniju, Letoniju i Estoniju nazvao “starim obmanama”.

Povodom sankcija protiv Moskve, Lavrov je izjavio da se Rusija okreće od Zapada i da će se nositi sa ekonomskim posledicama.

Iz krize ćemo izaći sa obnovljenom psihologijom i svešću, bez iluzija da Zapad može biti pouzdan partner. Uradićemo sve što možemo da osiguramo da više nikada ne zavisimo od Zapada u oblastima života od velikog značaja za naš narod, poručio je ruski šef diplomatije.

Što se tiče američkih energetskih sankcija, Lavrov je rekao da Rusija neće nikoga ubeđivati da kupi njene energente, jer ima tržišta za svoju naftu i gas.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / Russian Foreign Affaires Ministry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track