ANTIRATNA PORUKA UŽIVO NA TV Zaposlena na Kanalu 1 upala na set direktnog prenosa noćnih vesti: Ovde vas lažu! Zaustavite rat!
Foto: Printscreen/Twitter

ukrajina

ANTIRATNA PORUKA UŽIVO NA TV Zaposlena na Kanalu 1 upala na set direktnog prenosa noćnih vesti: Ovde vas lažu! Zaustavite rat!

Planeta -

Direktan prenos noćnih vesti ruske državne televizije prekinula je žena koja je upala noseći transparent sa natpisom "Ne ratu!"

Kako prenose mediji, reč je o Marini Ovsjanikovoj koja je organizovala antiratni protest u prenosu uživo, iskočivši na pola emisije iza voditeljke sa natpisom "Ne verujte propagandi. Ovde vas lažu" i vičući: "Zaustavite rat! Ne ratu!"

Ovsjanikova je prethodno snimila poruku u kojoj je rekla da se "stidi" što je zaposlena na Kanalu jedan.

"Odgovornost za ovu agresiju leži na ramenima jedne jedine osobe, Vladimira Putina", rekla je ona u toj poruci.

"Ono što se dešava u Ukrajini je zločin, a Rusija je agresor“, rekla je Ovsjanikova i dodala da je njen otac Ukrajinac.

„Samo mi imamo moć da zaustavimo sve ovo ludilo... Ne mogu nas sve strpati u zatvor“, rekla je ona.

Činilo se da su se producenti trudili da je prekinu tokom emitovanja vesti uživo.

Grupa za prava OVD-Info saopštila je da je Ovsjanikova privedena u Moskvi ubrzo nakon njenog protesta i mogla bi da bude osuđena na zatvor na osnovu novog zakona kojim se kriminalizuje širenje bilo čega što se smatra "lažnim vestima“ o ruskoj vojsci.

Takođe bi mogla da ima problema zbog podsticanja "građanskih nemira" i pozivanja Rusa da protestuju protiv rata.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track