GDE JE UREDNICA KOJA JE UPALA U EMISIJU SA ANTIRATNIM TRANSPARENTOM? Privedena je, ali njen advokat ne može da je pronađe?
Foto: Printscreen/Twitter

nije poznata lokacija

GDE JE UREDNICA KOJA JE UPALA U EMISIJU SA ANTIRATNIM TRANSPARENTOM? Privedena je, ali njen advokat ne može da je pronađe?

Planeta -

Ne zna se lokacija novinarke Marine Ovsjanikove, koja je sinoć utrčala s antiratnim transparentom tokom ruskog večernjeg informativnog programa na državnom Kanalu 1.

Ruska policija ju je privela ubrzo nakon incidenta. Njen advokat navodno je pokušao da je pronađe u svim policijskim sticama u blizini zgrade televizije, ali nije u tome uspeo.

"Postupci urednice su huliganizam"

Državni mediji u Rusiji nisu propratili njen protest na državnoj televiziji. Samo su jedne nezavisne novine stavile njenu sliku na naslovnicu, ali su pritom morali da zamute reči na transparentu koji je držala u ruci jer bi objavljivanje tog natpisa bilo kazneno delo.

Jedna državna novinska agencija upravo je saopštila da je protiv nje pokrenuta krivična istraga. Neki pretpostavljaju da bi danas mogla sa se pojavi na sudu u Moskvi, piše BBC.

Postupci urednice koja je sinoć prekinula informativnu emisiju na ruskoj državnoj televiziji u znak protesta protiv invazije na Ukrajinu je huliganizam, rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Putinove pristalice takođe pozivaju na zatvaranje Ovsjanikove, a direktor RT-a moli ruske vlasti da zatvore urednicu na 10 godina.

- Moja šefica Margarita (Simonjan) je jednom rekla 'otpuštamo zbog izdaje i krađe'. Ispraviću to – strpaćemo te u zatvor zbog izdaje i krađe. Kučka bi trebalo da bude u zatvoru 10 godina, rekao je Anton Krasovski, prenosi Dejli mejl

"Zaustavite rat, ne verujte propagandi, ovde vas lažu"

Podsetimo, Ovsjanikova je sinoć prekinula emisiju ruske državne televizije i stala iza voditeljke as transparentom na kome piše: "Zaustavite rat, ne verujte propagandi, ovde vas lažu".

Tokom emitovanja mogao je njen glas da se čuje kako govori: "Stop ratu! Zaustavite rat!".

Pre nego što je protestovala na televiziji, snimila je video u kome je događaje u Ukrajini nazvala zločinom i rekla da ju je sramota da radi za ono što je nazvala propagandom Kremlja.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Dejli mejl/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track