ZELENSKI POTPISAO NOVI ZAKON Zabranjuje se negiranje ili opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

kriza na istoku evrope

ZELENSKI POTPISAO NOVI ZAKON Zabranjuje se negiranje ili opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je zakon kojim se zabranjuje negiranje ili opravdavanje "agresije Rusije" na Ukrajinu.

Dokument predviđa krivičnu odgovornost za to.

- Volodimir Zelenski potpisao je zakon o zabrani proizvodnje i distribucije informativnih proizvoda koji imaju za cilj promovisanje dejstava države-agresora, navodi se u saopštenju Odbora za humanitarnu i informacionu politiku Ukrajine, prenosi B92.

U saopštenju se ističe da se ovim zakonom zabranjuje pravdanje i priznavanje zakonitom "agresija Ruske Federacije na Ukrajinu", predstavljajući je kao unutrašnji ukrajinski ili građanski sukob.

- Odgovornost za pravdanje, priznavanje kao zakonite, negiranje oružane agresije Ruske Federacije na Ukrajinu i veličanje njenih učesnika od sada će biti krivično delo, zaključuje se u saopštenju Odbora.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track