02:39

ŠTO SE RUSIJE TIČE STRAH OD NUKLEARNOG SUKOBA NE POSTOJI Bocan Harčenko za Kurir: Mi nismo izlazili sa takvim pretnjama

OD OVOGA NAJVIŠE STREPI SVET

ŠTO SE RUSIJE TIČE STRAH OD NUKLEARNOG SUKOBA NE POSTOJI Bocan Harčenko za Kurir: Mi nismo izlazili sa takvim pretnjama

Planeta -

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Bocan Harčenko gostujući na Kurir televiziji istakao je da Rusiji nije cilj da se sukob u Ukrajini proširi, a naglasio je i da strah od nuklearnog napada od strane njegove zemlje uopšte ne treba da postoji.

Aleksandar Bocan Harčenko
foto: Kurir televizija

- Neki predstavnici političkog vrha u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama imaju i zvanične izjave u smislu pretnji. Nije cilj Ruske federacije da se sukob proširi. Samo što moraju da znaju, a sada su i saznali, da će svaki konvoj i dolazak plaćenika, biti, kako se to kaže na vojnom jeziku, legitiman cilj i biće izvan međunarodnog prava - rekao je za televiziju Kurir ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Aleksandar Bocan Harčenko
foto: Kurir televizija

Američki predsednik Džo Bajden, podsetimo, rekao je da je jedina alternativa sankcijama protiv Rusije treći svetski rat, a šef ruske diplomatije Segej Lavrov je na takve tvrdnje dodao da bi taj rat mogao biti samo nuklearni.

06:14

BOCAN HARČENKO ZA KURIR: Za srpsku ekonomiju je povoljno što se nije pridružila SANKCIJAMA RUSIJI

Na direktno pitanje voditeljke jutarnjeg programa Olje Lazarević da li treba da postoji strah od nuklearnog napada, Bocan Harčenko je rekao da nema mesta takvom strahu.

- Cilj specijalne vojne operacije je odredio 24. februara predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u izjavi. On je i rekao da je sve to zaštita ljudi u Donjecku i Lugansku, denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine i neulazak Ukrajine u NATO. Vojna operacija biće nastavljena. Što se tiče Rusije, strah od nuklearnog napada ne treba da postoji, nismo mi sa takvim pretnjama izlazili - kaže Aleksandar Bocan Harčenko.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

UKRAJINA: Poginula mlada novinarka i kamerman Foks njuza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track