SRAMOTA TREĆE ŽENE SAD: Ovakvih pretnji čelnice Kongresa Nensi Pelosi Putin se verovatno neće uplašiti VIDEO
Foto: Profimedia

krenula bajdenovim stopama

SRAMOTA TREĆE ŽENE SAD: Ovakvih pretnji čelnice Kongresa Nensi Pelosi Putin se verovatno neće uplašiti VIDEO

Planeta -

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi je svojim ponašanjem na konferenciji za štampu, pokrenula ozbiljna pitanja o sopstvenoj mentalnoj sposobnosti i generalno osramotila Sjedinjene Države na svetskoj sceni.

Ali šta je još novo?

Njena konferencija za novinare od 9. marta očigledno je imala za cilj da pošalje snažnu poruku zastrašivanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu — o kome je imala neke veoma birane reči — kao i da naglasi posvećenost Sjedinjenih Država da vojno podrže Ukrajinu protiv invazije ruskih snaga i zadržavanja Rusije ekonomski odgovorna za svoje postupke.

Nažalost, starija poslanica nije uspela da prenese ni zastrašivanje ni snagu dok je nekoherentno davala svoje izjave.

Sada bi moglo zvučati okrutno ismevati nerazgovetan, mucav, iskrivljen govor 81-godišnje žene. Ali Pelosi nije bilo koja 81-godišnja žena.

Ona je treći po rangu izabrani funkcioner u saveznoj vladi i na toj funkciji je u vreme kada bi, kako je sama izričito rekla, naša nacija mogla da bude na ivici Trećeg svetskog rata.

Dakle, veoma je zabrinjavajuće što ona pokazuje toliko poteškoća u javnom govoru.

Tokom katastrofalnoe pres konferencije — što, da bude jasno, nije bilo neuobičajeno za govornika — Pelosi je pokazala da zaista, zaista, izgleda da nije spremna za posao za koji ju je izabrala njena stranka… i teško je ne pomisliti da će se birači verovatno složiti u novembru.

Na primer, u jednom trenutku (10:26 na snimku) koristila je „G-O-plan“ da se odnosi na poreski predlog republikanskog senatora.

Ubrzo nakon toga, primetila je da je to bio „prezauzet dan“, jer je vlada počela da slavi žene „jer… mesec“, pre nego što je nespretno objasnila da je mart mesec ženske istorije.

„Počeli smo da slavimo da ’kada žene uspeju, Amerika uspeva‘, jer … mesec je mesec ženske istorije, da je mart mesec istorije žena“, rekla je ona.

U drugom trenutku (12:56), kada je upitana o zakonu Predstavničkog doma za zabranu uvoza ruskih energenata, Pelosi je elokventno odgovorila: „Mislim da oni nisu... mi imamo snažnu dvostranačku podršku za zakon. Želimo da uradimo još više. Želimo da uradimo status najpovlašćenije nacije ... pa, sada se zove, kako se zove? Normalni trgovinski odnosi… i tako dalje.”

Ali najspektakularnije nepovezane stvari dogodile su se kada je ljutito osuđivala ruskog lidera.

Nensi Pelosi
foto: Profimedia / Gripas Yuri/ABACA

„Zver koja je Putin“, rekla je ona (21:09 na snimku), „samo uništava civilna područja, bolnice, nastoji da ugasi, kako to zovete? Nuklearna, nuklearna postrojenja koja su izvor električne energije u zemlji.”

Stvarno je rekla: "Kako to zoete?"

Čitanje transkripta novinara u kancelariji zvaničnog govornika je skoro jednako bolno kao i zgražavati se kroz stvarnu konferenciju za novinare, i iskreno mi je žao posvećenog osoblja odgovornog za zapaljenje ovog kontejnera na papiru i pročešljavanje svih Pelosijevih mucavih gluposti, kaže komentator Vesten Žurnala.

Međutim, jedan posebno bolan deo njenih komentara sadržao je divlje, dramatične pokrete rukama, uključujući čudan pokret gušenja kada je spomenula Putina, kao i njeno lično mišljenje o tome koje oružje bi moglo biti najpogodnije za upotrebu protiv dugih kolone ruskih tenkova da je Pelosi delila izrazitu želju da se „iznese“.

„Mislim da bi vazduhoplov... da bi više aviona moglo biti korisno“, rekla je ona. "Ali to, ja nisam ... vojni strateg."

Pelosijev učinak je samo šlag na torti kada su u pitanju slavni promašaji aktuelne vlade širom sveta.

Predsednik Džo Bajden se ponaša kao uobičajeno, pospano, zbunjeno, nekoherentno, dok krivi Putina za poskupljenje gasa i ima niz gafova.

Potpredsednica Kamala Haris, za koju je Bajdenova administracija utvrdila da je najbolja osoba za slanje u Evropu da vidi šta se može učiniti, stalno zaboravlja da Ukrajina nije u NATO-u, što je nekako cela poenta ruske invazije na Ukrajinu i zašto SAD oklevaju da pošalju više pomoći za početak.

Bivši predsednik Donald Tramp je jednom dao obećanje da će isušiti močvaru DC, ali sa njegovim izlaskom iz Vašingtona i sa srednjoročnim izborima koji se naziru na horizontu, čini se da bi demokrate mogle samo da nateraju američki narod da je isuši ovim tempom.

Kurir.rs/vestern žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track