OČAJNIČKI POKUŠAJ UKRAJINKE DA MUŽA PREBACI PREKO GRANICE: Hteo da pobegne koristeći igračke kao paravan! VIDEO
Foto: Državna granična služba Ukrajine

bruka

OČAJNIČKI POKUŠAJ UKRAJINKE DA MUŽA PREBACI PREKO GRANICE: Hteo da pobegne koristeći igračke kao paravan! VIDEO

Planeta -

Odraslim muškarcima iz Ukrajine nije dozvoljeno da napuste zemlju tokom ruske invazije, ali se 37-godišnji muškarac sakrio u kutiju za dečije igračke u automobilu i pokušao da napusti Ukrajinu sa suprugom i dvoje dece.

Granična policija ga je uhvatila na prelazu Rososani sa Moldavijom. Auto pun igračaka i dečijih potrepština delovao im je sumnjivo, a nakon provere dokumenata za ženu i decu, pregledali su gepek. Tamo su našli čoveka u kutiji za igračke.

"Kako se ispostavilo, supruga je pokušala da oca svoje dece preveze preko granice. Graničari nisu propustili putnika jer je muškarcima od 18 do 60 godina zabranjen prelazak", saopštila je ukrajinska granična služba.

Protiv 37-godišnjaka je podneta tužba zbog pokušaja neovlašćenog prelaska državne granice, a tužiće se i supruga koja je pokušala da nezakonito prevede ljude preko državne granice u Ukrajini iz člana 332. Krivičnog zakonika.

Što se tiče zabrane napuštanja države, postoje izuzeci kao što su medicinski razlozi, ako otac brine o troje i više dece, ako sam podiže dete, ako ima dete sa posebnim potrebama ili ako je usvojio dete. Dvoje dece ne spada u ove izuzetke.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track