"DEPRESIVNI" PUTIN SE PRESELIO U TAJNI PODZEMNI GRAD SA PORODICOM? Insajderi tvrdi da je u toku pripema vežbe nuklearne evakuacije
Foto: screenshot Telegram/Sputnik Srbija

rat u ukrajini

"DEPRESIVNI" PUTIN SE PRESELIO U TAJNI PODZEMNI GRAD SA PORODICOM? Insajderi tvrdi da je u toku pripema vežbe nuklearne evakuacije

Planeta -

"Depresivni“ Vladimir Putin preselio je svoju porodicu u "tajni podzemni grad“ i "spreman je da održi vežbu nuklearne evakuacije“ u skladu sa planom za sudnji dan Kremlja, tvrde insajderski izvori.

Jedan izvor koji je ranije rekao da Putin pati od višestrukih i ozbiljnih zdravstvenih problema, takođe tvrdi da je broj poginulih u ratu u Ukrajini veći od čak i procena Kijeva sa preko 17.000 žrtava u 23 dana borbi, prenosi Dejli mejl.

Putin "često izliva svoj bes na one koji su mu bliski", rekao je neimenovani izvor koji navodno ima bliske veze sa onima u Putinovom krugu.

"On nema duboke razgovore ni sa kim, i ograničio je kontakt čak i sa svojom decom – ne samo sa svojim [odraslim] ćerkama, već i sa decom koju ima sa [olimpijskom šampionkom u gimnastici] Alinom Kabaevom (38).

Izvor tvrdi da je Putin nedavno šokirao svoje najviše generale zahtevajući da se izvedu nuklearne vežbe, povećavajući strah da se sprema za nuklearni sukob.

Drugi izvor navodi da je Putin preselio svoju porodicu na tajnu lokaciju koja nije samo bunker, već ogroman podzemni grad kako bi ih zaštitio od potencijalnog nuklearnog udara.

Putin je prethodno zapretio saveznicima NATO "većim posledicama od svih sa kojima ste se suočili u istoriji“ ukoliko intervenišu u ukrajinskom sukobu, a ranije ovog meseca stavio je ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti.

Rusija je u subotu lansirala svoju "nezaustavljivu“ hipersoničnu raketu Kinžal sa nuklearnim oružjem, uništivši vojno skladište u Ukrajini.

U nedavnoj objavi, Telegram kanal General SVR naveo je da su visoke političke ličnosti "u ime predsednika upozorene da će, možda u bliskoj budućnosti, učestvovati u vežbanju evakuacije u slučaju nuklearnog rata".

"Svi koji su kontaktirani sa ovim upozorenjem bili su ozbiljno iznenađeni i zabrinuti ovom inicijativom predsednika. Ali svi su bez izuzetka potvrdili spremnost da učestvuju", navodi kanal pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Element ruskih planova za nuklearni rat je flota sastavljena od više aviona Iljušin Il-80 Maksdome poznatih kao "leteći Kremlj" koji su u stalnoj pripravnosti i koje bi Putin i njegovi najbliži saveznici koristili da ostanu iznad potencijalnog rata.

Ovi avioni "sudnjeg dana“ se smatraju zastarelim i trebalo bi da budu zamenjeni prilagođenim avionima Iljušin 96-400M koji će ruskom lideru omogućiti da kontroliše trupe i rakete tokom atomske katastrofe. Međutim, veruje se da ultramoderni bunker na nebu još nije spreman.

Iako je u početku ovaj Telegramov kanal odbačen kao nepouzdan, u poslednje vreme brifinzi koji se pripisuju zapadnim obaveštajnim službama odražavaju njegove tvrdnje o Putinovim navodnim zdravstvenim problemima.

Kanal je takođe naveo: "Opšte mentalno stanje Vladimira Putina je nedavno izazvalo uzbunu među ljudima u predsednikovom najužem krugu.“

Ponavljajući ranije tvrdnje o njegovom navodnom stanju – koje je Kremlj prethodno odbacio – u postu se navodi: "Kada Vladimir Putin, koji ima onkološku bolest, Parkinsona i šizoafektivni poremećaj, pozove članove vlade i šefove Državne Dume i Saveta Federacije [donji i gornji dom parlamenta] da učestvuju u pripremama za evakuaciju u slučaju nuklearnog rata... to uopšte nije zabavno".

Jedina osoba koja bi mogla da izazove armagedon je Putin, navodi se u izveštaju i dodaje da je bivši predsednik Dmitrij Medvedev, koji sada bezbednosnu funkciju, zajedno sa predsednicima dva doma parlamenta - Vjačeslavom Volodinom i Valentinom Matvijenko - među onima kojima je navodno rečeno da će biti vežbe za nuklearni rat.

U ranijim izveštajima se navodilo da je Putin preselio neidentifikovane članove svoje uže porodice ili u luksuznu planinsku vilu u neutralnoj Švajcarskoj, ili u visokotehnološki podzemni bunker na Altajskim planinama u Sibiru.

Kanal je takođe tvrdio da su Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu prisustvovali šamanskom ritualu u Sibiru koji je uključivao žrtvovanje crnog vuka u obredu za poboljšanje zdravlja predsednika. "Parče bele tkanine natopljeno je vučjom krvlju i zapaljeno. I navodno su u dimu videli crnog gavrana koji je dugo kružio. Iz nekog razloga, ovaj znak je Putinu objašnjen kao veliki uspeh", naveo je Telegramov kanal.

Sa druge strane, danas se oglasio Putinov saveznik, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je Zapadu poručio da "izbaci gluposti iz svojih glava" jer je Putin zdrav i "u najboljoj formi do sada".

Glasine o Putinovom zdravstvenom stanju kruže već godinama, ali ih je Kremlj uvek demantovao a i sam Putin je često ranije organizovao izlege u Sibiru gde je pokazivao svoju spremnost.

„Zapadne zemlje ne samo da preduzimaju neprijateljske akcije protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, već su najviši zvaničnici vodećih članica NATO-a dali agresivne izjave u vezi sa našom zemljom.“

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track