NEMCI, JEDITE MANJE MESA ZBOG RATA U UKRAJINI! Ministar se ne šali: Smanjena konzumacija doprinela bi borbi protiv Putina!
Foto: Profimedia

Nemački ministar poljoprivrede Džem Ozdemir

NEMCI, JEDITE MANJE MESA ZBOG RATA U UKRAJINI! Ministar se ne šali: Smanjena konzumacija doprinela bi borbi protiv Putina!

Planeta -

Nemački ministar poljoprivrede Džem Ozdemir apelovao je na građane da jedu manje mesa usled sve većeg problema sa uvozom namirnica zbog sankcija koje su uvedene Rusiji.

Jedan od glavnih problema za Nemačku otkako je uvela sankcije Rusiji je cena gasa, a sve veći problem postaje i cena različitih namirnica. Ovaj problem uočen je u mnogim zemljama na zapadu Evrope u poslednjem periodu i biće potrebne ozbiljne strategije da se ovoj krizi stane na put, navode Novosti.

Nemački ministar poljoprivrede, političar koji se i inače zalaže za veganstvo i smanjenu konzumaciju mesa, kao strategiju borbe protiv moguće gladi predložio je smanjenu konzumaciju mesa, naglasivši da bi to bio i dobar odgovor Rusiji bez čijeg uvoza ne mogu da opstanu.

Ministar je poručio stanovnicima Nemačke da jedu manje mesa i da što manje hrane bacaju, kako bi time doprineli u borbi protiv Rusije koja zalihe hrane, koje bi inače izvozila da joj nisu uvedene sankcije, koristi kao oružje, referišući na izvoznu moć Rusije u Evropi.

- Bez obzira na to što sam vegetarijanac, neću vas ubeđivati da i vi postanete vegetarijanci. Ali hajde da ovako postavimo stvari: smanjena konzumacija mesa doprinela bi borbi protiv Putina - odgovorio je ministar na pitanje novinara da li će Nemačka morati da poveća izdvajanje žitarica nemačke proizvodnje za javnu potrošnju.

Medvedev: Dole meso i kobasice!

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev je danas prokomentarisao ovaj apel nemačkog ministra. Medvedev je ismejao nameru da promena životnih navika Nemaca bude način da se porazi Rusija i rusko rukovodstvo.

- Dole meso i kobasice - napisao je Medvedev ismevajući ovaj predlog.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je takođe prokomentarisala ovakvu strategiju nemačkog ministra.

- Šteta što se tu zaustavio: stanovništvo Nemačke ipak mora manje i da diše kako bi doprinelo borbi protiv zagađenja životne sredine, a i dobro, borbi protiv Rusije - rekla je Zaharova i time ukazala na besmislenost ovakvih apela i ovakvog rukovanja krizama.

Kurir.rs/Espreso

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja