NASAMARENI MINISTAR ODBRANE: Ben Volas naseo na podvalu ruskih šaljivdžija da Ukrajincima ponestaje britanskih projektila VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

rat u ukrajini

NASAMARENI MINISTAR ODBRANE: Ben Volas naseo na podvalu ruskih šaljivdžija da Ukrajincima ponestaje britanskih projektila VIDEO

Planeta -

Britanski ministar odbrane Ben Volas naseo je na podvalu ruskih "šaljivdžija" (prankstera) koji su se predstavili kao ukrajinski premijer i požalili da im ponestaje zaliha britanskih NLAW protivtenkovskih projektila.

Britanski tabloidi objavili su snimak na kom se vidi kako ministar odbrane Volas razgovara sa "premijerom Denisom Šmigaljom" koji od njega traži još projektila jer su oni koje je London ranije poslao "kiksnuli".

Čuje se Volas koji kaže: "Mislim da nisu. Poslali smo vam preko 4.000. Imamo još. Ponestaje nam svojih. Ali razgovaram sa ministrom Reznikovom [šefom ukrajinskog ministarstva odbrane] svaki dan".

Par koji se predstavljao kao premijer je rekao i da Ukrajina želi da nastavi svoj "nuklearni program“ kako bi se zaštitila od Rusije.

Volas se čuje kako oklevajući kaže da će Rusija to mrzeti više od neutralnosti i poručuje da će Britanija podržati Ukrajinu "kao našeg prijatelja u izborima koje donosite".

Potom je dodao da će o svim tim većim pitanjima morati da razgovara sa svojim premijerom.

Snimak koji se pojavio na internetu drugi je video ruskog pranksterskog dvojca Vladimira Kuznjecova i Alekseja Stoljarova čija je žrtva bio i princ Hari.

Dvojac je otvoreno priznao da su na strani Vladimira Putina i veruje se da su ruski agenti iako oni to demantuju.

Volas je noćas burno reagovao na podvalu navevši da "mora da se stvari loše odvijaju po Kremlj ako pribegava lažnim snimcima".

Britanska vlada javno je optužila Kremlj da stoji iza lažnih poziva čije su "žrtve" prošle sedmice bila trojica ministara u vladi.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track