PAKISTAN POKAZAO SVOJU NUKLEARNU HAUBICU: Ovo je samo jedan od sistema koji je Islamabadu isporučio Peking! VIDEO
Foto: YT Screnshot/World in Focus

opasno

PAKISTAN POKAZAO SVOJU NUKLEARNU HAUBICU: Ovo je samo jedan od sistema koji je Islamabadu isporučio Peking! VIDEO

Planeta -

Pakistanska vojska je tokom Dana Pakistana pokazala višedimenzionalne sposobnosti i istakla ključna oružja, uključujući samohodnu haubicu SH-15 kineske proizvodnje.

Moderna artiljerija je u potpunosti sposobna da pogodi na većoj udaljenosti i postavljena je na šasiju kamiona 6×6 Šagsi sa oklopnom kabinom na prednjem delu i jednom topom-haubicom kalibra 155 mm postavljenom na zadnjem delu vozila, navodi se u izveštaju Dejli Pakistana.

Za SH-15 se kaže da je vrhunsko artiljerijsko oružje za upotrebu nuklearnih granata, navodi se u izveštaju.

Pakistanska vojska je nabavila samohodnu haubicu u okviru velikog programa modernizacije svojih artiljerijskih snaga, jer je lakša od guseničarske haubice i može biti lakša raspoređeni u planinskom regionu.

Sistem naoružanja ima maksimalni domet paljbe od 20 km sa standardnom municijom i 53 km sa raketnim artiljerijskim projektilom. Pakistanske oružane snage imaju skoro 500 guseničarskih samohodnih haubica uključujući 200 američkih M109A2, 115 M109A5, 123 M109L i 203 mm 60 M110/M110A2 postavljenih na šasiju sa gusenicom.

„Analitičari kažu da je Peking isporučio ovaj najsavremeniji sistem naoružanja Pakistanu kao deo kinesko-pakovske strategije za suprotstavljanje indijskim haubicama K-9 Vajra“, dodaje se u izveštaju Dejli Pakistana.

Pored kineske najsavremenije haubice, na paradi povodom Dana Pakistana su po prvi put proleteli i novouvedeni kineski borbeni avioni Čengdu J-10 (J-10C).

Kurir,.rs/Orisapost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track