MISTERIJA TRUPA SAD OKO UKRAJINE! Američki novinar: Pristup dešavanjima na terenu se ne dozvoljava ni prijateljskim medijima!
Ilustracija, Foto: EPA / ARMIN WEIGEL

opasno

MISTERIJA TRUPA SAD OKO UKRAJINE! Američki novinar: Pristup dešavanjima na terenu se ne dozvoljava ni prijateljskim medijima!

Planeta -

Američki novinar Majkl Trejsi izvestio je da Pentagon ne dozvoljava čak ni „odabranim novinarima koji bi bili raspoloženi za ono što američka vojska radi u Poljskoj” da dođu na lice mesta i vide šta američka vojska radi u neposrednoj blizini zonu borbenih dejstava.

Takva tajnovitost, prema novinaru, sama po sebi treba da zabrine sve.

Poslednjih dana Poljaci i vozači kamiona često šalju video snimke kretanja NATO konvoja duž granice sa Belorusijom. Američke zastave se vide na oklopnim vozilima.

I u tom smislu, treba podsetiti da su SAD promenile status pripravnosti više od 8,5 hiljada vojnih lica u slučaju da budu prebačeni u Evropu početkom februara.

"Promenili smo status pripravnosti za 8.500 američkih vojnika, oni prolaze neophodnu obuku, ali nije bilo odluka o njihovom raspoređivanju. Nemam informacije od danas", rekao je Kirbi, portparol američkog Ministarstva odbrane početkom februara.

Rumunski predsednik Klaus Johanis rekao je 26. januara da je zemlja spremna da poveća prisustvo NATO trupa na svojoj teritoriji zbog pogoršanja bezbednosne situacije u regionu.

Vlasti Litvanije saopštile su 23. marta da ubrzano modernizuju stare i grade nove vojne kampove za vojsku NATO-a, koja će uskoro popuniti grupaciju Alijanse u baltičkim zemljama.

Kurir.rs/autoparus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track