BLUMBERG: NATO PODELJEN OKO PREGOVORA SA PUTINOM Zašto razgovarati sa nekim ko "ne želi da sklopi mirovni sporazum"!
Foto: Shutterstock, AP/Sergei Savostyanov

dilema

BLUMBERG: NATO PODELJEN OKO PREGOVORA SA PUTINOM Zašto razgovarati sa nekim ko "ne želi da sklopi mirovni sporazum"!

Planeta -

Agencija Blumberg , pozivajući se na izvore, tvrdi da zemlje NATO- a imaju različita mišljenja o tome da li da se uključe u dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi se rešila situacija u Ukrajini.

Agencija se poziva na izvore upoznate sa razgovorima "sa obe strane Atlantika", kao i na dokumente. Kako navodi Blumberg, NATO ima različite stavove o tome kakvo oružje poslati Ukrajini i da li je „korisno“ pregovarati sa Putinom.

Francuska i Nemačka , posebno, smatraju da treba što pre postići prekid vatre, a potom i povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine. Oni su za dijalog. Reklama Druge članice NATO smatraju da je dijalog Pariza i Berlina sa Moskvom kontraproduktivan i, kako kaže jedan dokument, „igra na ruku Putinu“, prenosi Blumberg. Reč je o Velikoj Britaniji , Poljskoj i nizu zemalja istočne i centralne Evrope, sa izuzetkom Mađarske . Oni su skeptični prema razgovorima, pošto smatraju da ruski lider ne razmatra ozbiljno pitanje sklapanja mirovnog sporazuma, dodala je agencija.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja