OMERTA ZA HANTERA BAJDENA: Mejnistrim mediji u Americi nisu pomenuli sina predsednika SAD čitavih 259 dana! VIDEO
Foto: Shutterstock, Profimedia

NJUZZMAKS

OMERTA ZA HANTERA BAJDENA: Mejnistrim mediji u Americi nisu pomenuli sina predsednika SAD čitavih 259 dana! VIDEO

Planeta -

Korporativni giganti kao što su En-Bi-Si, Si-Bi-Si i Ej-Bi-Si nisu pominjali ime Hantera Bajdena 259 dana, prema studiji koju je sproveo Centar za istraživanje medija.

„Sada je prošlo 259 dana – 37 nedelja – od 12. jula 2021. Tada je bilo koja od korumpiranih mrežnih vesti poslednji put izgovorila reči „Hanter Bajden“. Skandal za skandalom, čini se da ništa ne pokoleba odlučnost jutarnjih i večernjih informativnih emisija ABC, CBS i NBC da spreče javnost da sazna za predsednikovog svojeglavog sina i njegove nejasne finansijske i spoljne poslove, "Scott Vhitlock, direktor istraživanja MRC, napisao je on.

Prema Vitlokovoj analizi, programi kao što su ABC „Dobro jutro Ameriko“, „Vorld Nevs Tonight“, CBS „Jutarnje ponude“, „CBS Evening Nevs“, NBC „Todai“ i „NBC Nightli Nevs“ nisu pominjali Hantera Bajdena od prošlog jula.

Uprkos nevoljnosti nekih mreža da pominju Hantera, The Nev Iork Times je ranije ovog meseca potvrdio da „keš datoteka... izgleda da potiče sa laptopa koji je gospodin Bajden napustio u radionici za popravku u Delaveru“.

Priča o laptopu, o kojoj je prvi objavio Njujork Post u oktobru. 2020, cenzurisan je od strane Tvitera. Ali priča o sadržaju laptopa uključuje mejlove, tekstualne poruke, fotografije i finansijske dokumente između Hantera, njegove porodice i poslovnih veza koje bi ukazivale na to da je Hanter trgovao političkim uticajem svog oca. Jedan slučaj koji se pominje u izveštaju Foks njuza ukazuje na to da je Hanter prodavao uticaj svog oca dok je sedeo kao član odbora ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings.

„U skoro dve nedelje od tog ustupka, jutarnje i večernje vesti na ABC, CBS i NBC dozvolile su NULU izveštavanja, potpuno cenzurišući otkriće“, rekao je Vitlok. „Dvanaest dana nakon što je Tajms potvrdio da je laptop Hantera Bajdena stvaran, Ej-Bi-Si, Si-Bi-Es i En-Bi-Si i dalje ćute. Treba da kažu njegovo ime, da izveste o ovoj kontroverzi i svim drugim skandalima Hantera Bajdena.

Kurir.rs/Njuzmaks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track