KREMLJ ODGOVORIO AMERIKANCIMA NA TVRDNJE DA JE PUTIN DEZINFORMISAN: Oni jednostavno ne razumeju kako mi radimo! To je za žaljenje!
Foto: EPA / PAVEL BEDNYAKOV / KREMLIN

moskva

KREMLJ ODGOVORIO AMERIKANCIMA NA TVRDNJE DA JE PUTIN DEZINFORMISAN: Oni jednostavno ne razumeju kako mi radimo! To je za žaljenje!

Planeta -

Kremlj je danas izrazio žaljenje i zabrinutost zbog izveštaja američkih zvaničnika da savetnici dezinformišu predsednika Rusije Vladimira Putina o učinku ruske vojske u Ukrajini.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da "ni Stejt department ni Pentagon ne poseduju prave informacije o tome šta se dešava u Kremlju".

"Oni jednostavno ne razumeju šta se dešava u Kremlju, ne razumeju predsednika Putina, ne razumeju mehanizam donošenja odluka, ne razumeju način na koji mi radimo. To nije samo za žaljenje, nego izaziva i zabrinutost, jer potpuno nerazumevanje vodi do pogrešnih odluka, tragičnih odluka koje bi mogle da imaju veoma loše posledice", kazao je Peskov.

Bela kuća je prethodno saopštila da su obaveštajni zvaničnici SAD utvrdili da savetnici dezinformišu Putina o slabom učinku ruskih snaga u Ukrajini.

SAD veruju da Putin ne dobija adekvatne informacije ni o tome da je "ruska ekonomija oskaćena ekonomskim sankcijama (Zapada), jer se njegovi savetnici previše plaše da mu kažu istinu", navela je Bela kuća.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / PAVEL BEDNYAKOV / KREMLIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track