RUSIJA Odgovorićemo na sankcije! Evropska unija nije centar svemira
Foto: Vitalij Sova / Alamy / Alamy / Profimedia

jasno

RUSIJA Odgovorićemo na sankcije! Evropska unija nije centar svemira

Planeta -

Šef odeljenja za evropsku saradnju u ministarstvu spoljnih poslova Rusije Nikolaj Kobrinets u intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA rekao je da će ta zemlja odgovoriti na sankcije Evropske unije.

Dodaje se kako se Rusija nada da blok shvata da "konfrontacija sa Moskvom nije u njenom interesu".

Rekao je i da Rusija neće tražiti od Evropske unije da ukine sankcije navodeći da za tim nema potrebe jer se Kremlj dobro pripremio na tu situaciju.

- Evropska unija nije centar svemira, rekao je Kobrinets.

Uz SAD i Britaniju, EU je ključni zapadni saveznik koji podržava Ukrajinu u borbi protiv Rusije.

Do sada je nametnula nekoliko mera protiv Rusije, uključujući zabranu transakcija EU i država članica sa Ruskom centralnom bankom, sankcionisanje 877 pojedinaca i 26 subjekata i zabranu ruskim avionima koja važi u svim vazdušnim prostorima i na svim aerodromima EU.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja