ČEŠKA UPUTILA PRVI EŠALON TENKOVA I BORBENIH VOZILA PEŠADIJE U UKRAJINU! Na železničkoj kompoziciji 10 T-72M1 i BMP-1 FOTO
Foto: EPA/Zsolt Czegledi

eskalacija u najavi

ČEŠKA UPUTILA PRVI EŠALON TENKOVA I BORBENIH VOZILA PEŠADIJE U UKRAJINU! Na železničkoj kompoziciji 10 T-72M1 i BMP-1 FOTO

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavila se informacija i fotografija da je Češka Republika poslala prvi ešalon teško naoružanja Ukrajini.

Naime, na društvenoj mreži Tviter osvanula je slika železničke kompozicije na kojoj je su ukrcani tenkovi i borbena vozila pešadije koji će biti isporučeni Ukrajinskoj armiji u borbi protiv ruskih snaga.

Na objavljenim slikama vidi se ešalon od pet tenkova T-72M1 i pet borbenih vozila pešadije BMP-1 koji su nekad verovatno pripadali češkoj vojsci, a nalaze se u ratnoj rezervi.

Kako se navodi ovu borbenu tehniku Češka je donirala Ukrajini.

Međutim, s druge strane dolaze informacije da ni Rusija neće baš sedeti skrštenih ruku i da navnodno Rusija je spremna da uništi tešku tehniku čim pređe, ukrajinsku granicu.

Od izvora Kurira upućenih u trenutna dešavanja u Ukrajini , on ističe da ovakva akcija veoma nepotrebna, jer SAD guraju prema njegovim rečima EU sa ovom akcijom u dikrektni sukob sa Rusijom. Prema njegovoj za Evropu, ova nesmotrena kacija bi mogla da dovede do kraja istorije!. Da li će to tako biti kako on ističe pokazaće naredni dani i nedelje.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja