NOVA SVAĐA U EVROPI OKO PUTINA! Moravjecki kritikovao Makrona, on odgovorio: Skandalozne kritike ali me ne čudi od njega!
Foto: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN / SPUTNIK / POOL, EPA/YVES HERMAN

pršte varnice

NOVA SVAĐA U EVROPI OKO PUTINA! Moravjecki kritikovao Makrona, on odgovorio: Skandalozne kritike ali me ne čudi od njega!

Planeta -

Predsednik Francuske Emanuel Makron večeras je ocenio kao "neosnovane" i "skandalozne" kritike poljskog premijera Mateuša Moravjeckog zbog njegovih telefonskih razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o ratu u Ukrajini.

"Te primedbe su i neosnovane i skandalozne, ali me ne iznenađuju" jer se Moravjecki "meša u francusku političku kampanju" pošto je u nekoliko navrata primio kandidatkinju ekstremne desnice na predstojećim predsedničkim izborima Marin Le Pen, koju podržava, rekao je Makron, takođe kandidat na izborima.

Makron je večeras to rekao za televiziju TF1 tokom mini onlajn duela sa Le Pen pred prvi krug predsedničkih izbora u nedelju.

Moravjecki je pre dva dana optužio zapadne lidere da koče odlučnije sankcije protiv Rusije.

"Emanuele Makrone, toliko puta ste razgovarali s Putinom. Šta ste postigli? Sa zločincima se ne pregovara. Da li biste pregovarali s Hitlerom?", pitao je Moravjecki.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / YVES HERMAN / POOL, EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track