ALBANIJA LEGALIZUJE MARIHUANU U MEDICINSKE SVRHE: Edi Rama potvrdio i kaže da će poslušati volju građana!
Foto: Profimedia / Anan Kaewkhammul / Alamy, Printscreen/Facebook

još jedna u regionu

ALBANIJA LEGALIZUJE MARIHUANU U MEDICINSKE SVRHE: Edi Rama potvrdio i kaže da će poslušati volju građana!

Planeta -

Albanija će omogućiti zakonsko korištenje kanabisa u medicinske svrhe, potvrdio je u četvrtak albanski premijer Edi Rama, javlja agencija Anadolija.

Rama je na konferenciji za novinare govorio o rezultatima inicijative "Nacionalno savetovanje", kroz koju je nekoliko meseci od građana traženo da daju mišljenje o različitim temama.

"Nastavićemo kako građani kažu. Apsolutno ćemo legalizovati kanabis za medicinsku upotrebu i otvorićemo novi front u cilju ekonomskog i tehnološkog rasta. Nemamo dilemu oko toga. Šta su građani rekli, to će biti urađeno i o tome nema rasprave", rekao je Rama.

Prema podacima Vlade Albanije, 61 odsto ispitanika izjasnilo se da bi trebalo dozvoliti uzgoj, preradu i izvoz kanabisa u medicinske svrhe pod kontrolom države, dok je 29 odsto njih bilo protiv toga.

Oko 20 evropskih država danas omogućava zakonsko korišćenje kanabisa u medicinske svrhe, u regionu su to Slovenija, Hrvatska i Severna Makedonija.

Vlada Albanije je kroz inicijativu "Nacionalno savetovanje" imala za cilj da putem upitnika dobije mišljenje građana o raznim pitanjima vezanim za ekonomiju, spoljnu politiku, zapošljavanje, borbu protiv kriminala i druge oblasti.

Kurir.rs / B92, Euronews Foto: Profimedia / Anan Kaewkhammul / Alamy, Printscreen/Facebook

Bonus video:

01:36

IZJAVA PREDSEDNIKA SINDIKATA ŠOKIRALA SVE: Legalizacija prostitucije JAČA BRAKOVE, Srbija je spremna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track