Najnovije vesti

Pobunjenici zatvaraju nebo nad Sirijom?!

Sukob u Siriji

Pobunjenici zatvaraju nebo nad Sirijom?!

Planeta
Sirijski pobunjenici preko medija objavili 72 časovni ultimatum da avio komapnije koje lete prema Damasku suspenduju letove jer sledi napad na aerodorme u Damsku i Alepu

LONDON -  Sirijski pobunjenici preko medija postavili su 72 časovni ultimatum avio kompanijama koje lete prema Damasku da suspenduju sve letove, pre nego što krene operacija “ zarobljavanja aerodroma civilnih i vojnih u okolini Damaska i Alepa", jer sirijska armija aerodrome koristi "ilegalno" za vojne operacije protiv njih.

Rok za suspenziju letova prema Dmasku već teče jer je na snagu stupio sa 1. septembrom, a informacija je objavljena preko lista Ašrah- Al –Avsat koji se izdaje u Londonui blizak je pobunjenicima"Kriminalni režim u Siriji počeo je koristiti civilne aerodrome za poletanje vojnih letelica, tvrdi Sirijska slobodna armija.

Pojedine kompanije već su supendovale letove kao što su : Etihad Ervejs iz UAE, Rojal Jordanian Erlajns koji za Damask ne leti od jula, a listi se pridružio i ruski Aeroflot koji je otkazao sve letove premaDamasku,piše hrvatski portal Advance.hr.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...