ENIGMA SLOVAČKOG S-300 U UKRAJINI Rusi: Krstarećom raketom uništili smo raketni sistem! Pentagon: Nema dokaza da je S-300 uništen
Foto: Pritnscreen/Twitter

Tri pogleda na jednu temu

ENIGMA SLOVAČKOG S-300 U UKRAJINI Rusi: Krstarećom raketom uništili smo raketni sistem! Pentagon: Nema dokaza da je S-300 uništen

Planeta -

Slovački S-300 PMU koji je nedavno isporučen Ukrajini i dalje je predmet nagađanja. Samo ovaj put ne da li je isporučen i kad, nego da li je uništen ili je preživeo.

O tome postoje dva gledišta jedno je rusko, koje je potvrdilo eliminaciju ovog čuvenog PVO sistema i drugo je američko koje to negira, dok je treće ukrajinsko nepoznato, jer ukrajinska vojska o tome ćuti. Pa, pogledajmo sva tri gledišta.

Ruski pogled

Ruska strana od pojave informacija da je slovački raketni divizion S-300 PMU predat Ukrajini se nije oglašavala, sve do informacije koja se pojavila na Telegramu, a glasi da je 10. aprila 2022. krstarećim raketama velikog dometa tipa kalibr uništen slovački PVO sistem S-300 koji je stigao u Ukrajinu iz Slovačke. Kako je saopšteno ovaj PVO sistem S-300 uništen je u jednom hangaru u gradu Denepropetrovsku u Nikolajevskoj oblasti. U ovom napadu stradalo je i 25 članova posade.

Američki pogled

Samo par sati kasnije o slučaju uništenja slovačkog S-300 PMU oglasio se Pentagon sa svojom tvrdnjom da nema dokaza da je Rusija uspešno pogodila slovački S-300, koji je nedavno isporučen Ukrajini, saopštio je stariji odbrambeni zvaničnik, čije ime nije navedeno.

Takođe ovu informaciju je negirala i Slovačka, , da je isporučeni S-300 uništen. Ovu informaciju slovački premijer Eduard Heger okvalifikovao vest kao rusku propagandu.

Kurir.rs/A.M.

Bonus video:

02:24

AMBASADOR UKRAJINE TVRDI: Ruska vojska stagnira u mnogim pravcima, ima problem sa logistikom, ostaće bez municije za 10 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track