EPILOG PUCNJAVE BLIZU ELITNE ŠKOLE I AMBASADA U VAŠINGTONU Napadač otvorio vatru iz "snajperskog gnezda", ranio 4 pa se ubio VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

VAŠINGTON

EPILOG PUCNJAVE BLIZU ELITNE ŠKOLE I AMBASADA U VAŠINGTONU Napadač otvorio vatru iz "snajperskog gnezda", ranio 4 pa se ubio VIDEO

Planeta -

Naoružani napadač noćas je otvorio vatru na prolaznike iz "snajperskog gnezda" u stambenoj zgradi u blizini elitne pripremne škole u ​​Vašingtonu, ranivši četiri osobe, pre nego što je sebi oduzeo život dok se policija približavala.

Policija je saopštila da je osumnjičeni, Rejmond Spenser (23) iz predgrađa Ferfaksa u Virdžiniji, prvobitno identifikovan sa video snimka koji je postavio na društvenim mrežama na kome se činilo da se kako puca sa gornjeg sprata zgrade. Policija ne zna da li je snimak emitovan uživo ili je postavljen nakon pucnjave.

Lov na napača paralisao je luksuzni kvart u Van Nes u severozapadnom Vašingtonu pored škole Edmund Berk, privatne pripremne akademije za koledž, baš kada je nastava trebalo da bude prekinuta za taj dan.

Škola i druga imovina u blizini stavljeni su pod bezbednosnu blokadu, a uplašeni učenici su slali poruke uznemirenim roditeljima dok je policija vršila potragu od vrata do vrata za osumnjičenim.

Uz pomoć izveštaja očevidaca, policija je uspela da precizira položaj napadača na petom spratu "odvojene stambene zgrade" i na kraju "provalila na lokaciju na kojoj je osumnjičeni oduzeo sebi život", rekao je šef policije Robert Konti.

Policija je zaplenila više komada vatrenog oružja, uključujući nekoliko pušaka, i velike količine municije u stanu, koji je bio raspoređen u "snajperskoj postavci" sa postoljem za oružje, rekao je načelnik.

"Njegova namera je bila da ubije i povredi članove naše zajednice“, ali istražitelji tek treba da utvrde motiv, rekao je Konti, dodajući da je napadač delovao sam.

Četiri žrtve su nasumično upucane dok su "obavljale svoj posao... na ulicama okruga Kolumbija", rekao je on novinarima.

Tri osobe pogođene pucnjavom prebačene su u lokalne bolnice - 54-godišnji muškarac i žena u srednjim 30-im sa teškim ranama, i 12-godišnja devojčica ranjena u ruku, dok kje četvrta žrtva, žena u srednjim 60im treturana na licu mesta zbog površinske povrede.

U kvartu se nalazi i više stranih ambasada, pravna škola Harvarda i kampus Univeziteta okruga Kolumbija.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track