NOVI DETALJI O NAPADU U NICI Napadač pre par dana kupio nož sa sečivom dužine 7 cm! Nema dosije, ali je lečen na psihijatriji
Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD / POOL MAX

Nije terorizam

NOVI DETALJI O NAPADU U NICI Napadač pre par dana kupio nož sa sečivom dužine 7 cm! Nema dosije, ali je lečen na psihijatriji

Planeta -

Muškarac star 31 godinu u nedelju nešto pre 10 sati naoružan nožem uleteo je u crkvu u Nici. Na njegovoj meti bio je sveštenik i časna sestra, koja je povređena dok je pokušavala da zaustavi napadača.

Obje su prebačeni u bolnicu i nisu životno ugroženi, a napadač je uhapšen.

Kako je saopštio gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi sve mi liči na čin „neuravnotežene” osobe, rođene u Frejusu, „koja nema krivični dosije”.

Gradonačelnik je objasnio, da je sveštenik hospitalizovan, a časna sestra lakše povređena. Ona je ta koja bi intervenisala da razoruža agresora.

Kristijan Estrosi objasnio je da su opštinska i nacionalna policija intervenisale „zajednički“. Prema njegovim rečima osumnjičeni je „pre nekoliko dana“ kupio nož sa oštricom od 7 cm.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin potvrdio je da život sveštenika nisu ugrožen. On je zahvalio policiji na intervenciji i izrazio "solidarnost sa parohijanima".

Inače prema navodima medija napadač je rođen 1991. godine, francuske nacionalnosti, ima prebivalište u Nici.

On je "očigledno bipolaran" i njegov gest nema "apriori teroristički karakter", rekao je policijski izvor. On je spontano izjavio policiji da je želeo da ubije Emanuela Makrona, ali da se konačno vratio na crkvu.

Prefekt policije koga citira Nice-Matin, sa svoje strane potvrđuje profil navodnog napadača, koji je planirao da svešteniku nanese dvadeset uboda nožem. Takođe je naveo da je nekoliko puta boravio u psihijatrijskoj bolnici u Nici.

Kurir.rs/Le Parisien

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track