MILIJARDER ŽELJAN AKCIJE Mask: Kupujem koka-kolu, kako bih kokain ponovo stavljao u nju!
Foto: EPA / HANNIBAL HANSCHKE / POOL

SLEDEĆA META

MILIJARDER ŽELJAN AKCIJE Mask: Kupujem koka-kolu, kako bih kokain ponovo stavljao u nju!

Planeta -

Milijarder Ilon Mask je nastavio da izaziva kontroverze objavljujući poruke na Tviteru. U jednoj od poslednjih je poručio kako planira da kupi "Koka-Kolu", jednu od najpoznatijih svetskih kompanija.

Osnivač Tesle težak je 264,6 milijardi dolara. - Sledeće kupujem "Koka-Kolu" kako bih kokain ponovo stavljao u nju - naveo je Mask. Iako na prvi pogled ova poruka deluje van pameti, "biznis-insajder" prenosi da to nije baš tako. Naime, kada je Džon Pemberton patentirao ovo piće 1885, kokain nije bio protivzakonit i on je u svoj proizvod stavljao ekstrakt kokaina dobijen od lišća koke. Početkom 20. veka sa ovom praksom se prestalo.

Najbogatiji čovek na svetu obožava Tviter, a njegov profil prepun je neobičnih poruka. Prati ga više od 86 miliona ljudi, dok on prati njih tek 114. Lista ljudi koje Ilon Mask prati je šarolika. On redovno gleda objave svoje popularne majke Maje Mask i sestre Toske, a prati i Kanje Vesta, Džoa Rogana i Džeka Dorsija. Prati i NASA, Saut Park i nekoliko profila koji se bave naukom. Tu su i službeni profili njegovih kompanija "Tesle" i "Space eksa". Mask prati i svoju partnerku Grajms, ali i bivšu suprugu Talulu Rajli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track