PANIKA U ALABAMI! NESTALI POLICAJKA I OSUĐENIK NA SMRT: Pratila ga do suda i tada im se gubi svaki trag (FOTO)
Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

u potragu se uključio i fbi

PANIKA U ALABAMI! NESTALI POLICAJKA I OSUĐENIK NA SMRT: Pratila ga do suda i tada im se gubi svaki trag (FOTO)

Planeta -

Viki Vajt, službenica u zatvoru u Alabami, nestala je zajedno sa čovekom kojeg je pratila do zgrade suda, a koji je bio u pritvoru.

Viki je nestala dok je pratila zatvorenika do zgrade suda na saslušanje. Zatvorenik koji je čekao smrtnu kaznu inače, je takođe nestao.

Šerif Rik Singlton potvrdio informacije i otada FBI i američki maršali pomažu u istrazi.

Viki Vajt
foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Vajtova (56), koja je u odeljenju već 16 godina, napustila je pritvorski centar sa zatvorenikom Kejsijem Vajtom u petak ujutro i od tada niko od njih nije viđen. Par nije u srodstvu iako imaju isto prezime, precizira se. Vozilo u kojem su putovali kada su napustili pritvorski centar otkriveno je na obližnjem parkingu tržnog centra, saopštila je šerifova kancelarija.

Vajt, 38, bio je u pritvoru zbog optužbi za smrti Koni Ridžvej 2015. On je priznao ubistvo 2020. dok je bio u državnom zatvoru zbog drugih zločina.

Na konferenciji za medije su se pojavile i informacije da je Vajtova bila sama sa zatvorenikom, za šta je šerif rekao da postoje indicije da se direktno kršila politika odeljenja.

"Naša politika je da svaki zatvorenik sa takvim optužbama ima dva zamenika pod zakletvom da ga prate. A to se nije poštovalo“, rekao je Singlton.

Kejsi Kol Vajt, Kejsi Vajt
foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Sumnju budi i to što je Vajtova takođe rekla saradnicima da ima zakazan pregled kod lekara, što je potvrđeno, ali se nije pojavila na isti.

Zaposleni su pokušali da kontaktiraju Viki Vajt, ali njen telefon je uključivao govornu poštu.

Saopšteno je da će se istražiti prethodna interakcija njih dvoje, kako bi se ispitalo da li je bilo nečeg neobičnog što bi ukazivalo da je službenica pomogla zatvoreniku da pobegne.

Viki Vajt je predala papire za penziju dan pre nego što je nestala. Bez obzira na njenu potencijalnu umešanost, šerif je priznao da bi mogla biti u opasnosti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track