ALIGATOR IM UŠAO U GARAŽU I POPIO PAR LIMENKI SOKA SPREMNOG ZA ŽURKU: Par sa Floride nije ni slutio ko im je u gostima! (VIDEO)
Foto: Video prtscr / winknews.com

nezvan gost

ALIGATOR IM UŠAO U GARAŽU I POPIO PAR LIMENKI SOKA SPREMNOG ZA ŽURKU: Par sa Floride nije ni slutio ko im je u gostima! (VIDEO)

Planeta -

Aligator se ušunjao u garažu i popio limenku Koka-kole u kući porodice koja je zbog priprema proslave rođendana u svojoj kući na Floridi u garaži skladištila gazirana pića, saopštio je danas Garijan.

Veruje se da je aligator ušao nakon što se par vratio iz šetnje psa i zaboravio da zatvori vrata garaže.

Kako navode, sedeli su u kući i čuli neki prasak kad asu pomislili da je neki saobraćajni udes. Kada je muškarac izašao da vidi o čemu je reč, shvatio je da je buka iz njihove garaže a kada je otvorio vrata samo je zanemeo.

Ubrzo su pozvali stručnjake iz društva za zaštitu divljih životinja koji su ogromnog reptila preneli na bezbednu lokaciju, a u garaži su zatekli zagrižen paket sa limenkama, i znjegenih par limenki gaziranog pića kojim se aligator očigledno poslužio.

Pojava aligatora u naseljenim mestima sve je češća tokom sezone parenja, koja počinje u aprilu i traje do juna, kada gmizavci izlaze iz močvara i traže partnera.

Zvaničnici za divlje životinje kažu oni da retko predstavljaju direktnu pretnju po ljude.

"Aligatori retko grizu ljude iz drugih razloga osim zbog hrane", navodi Komisija za ribu i divlje životinje Floride u svom izveštaju o incidentima između ljudi i aligatora, u kojem se navodi da država ima "zdravu" populaciju od oko 1,3 miliona gmizavaca.

Kako su naveli, ženke aligatora mogu da štite svoja gnezda šištanjem i otvaranjem usta da uplaše uljeze, ali retko ujedu ljude, a ujedi aligatora se najčešće dešavaju u vodi ili oko nje.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Video prtscr / winknews.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja