ZAMENIK VOĐE AZOVA SE OGLASIO IZ MARIJUPOLJA: Izneo šokantne tvrdnje iz čeličane! 200 CIVILA OSTALO ZAROBLJENO U BUNKERIMA!
Foto: Youtube screenshot/Sturmberiht

čuju glasove zarobljenih LJUDI

ZAMENIK VOĐE AZOVA SE OGLASIO IZ MARIJUPOLJA: Izneo šokantne tvrdnje iz čeličane! 200 CIVILA OSTALO ZAROBLJENO U BUNKERIMA!

Planeta -

Neke grupe civila napustile su Azovstalj tokom vikenda u evakuaciji koju su organizovale Ujedinjene nacije i Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Zamenik komandanta ukrajinskog desničarskog puka "Azov" u Marijupolju Svjatoslav Palamar rekao je danas da je do 200 civila ostalo zarobljeno u bunkerima u čeličani Azovstalj posle operacije evakuacije koju su predvodile Ujedinjene nacije kako bi spasile civile sa tog mesta, prenosi Rojters.

Kapetan Svjatoslav Palamar (39), zamenik komandanta ukrajinskog puka Azov, rekao je Rojtersu da su njegovi borci mogli da čuju glasove ljudi zarobljenih u bunkerima ogromnog industrijskog kompleksa.

On je rekao da su to bile žene, deca i starci, ali da tamošnje ukrajinske snage nemaju mehanizovanu opremu potrebnu za uklanjanje ruševina. Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri njegove tvrdnje.

"Planirali smo da porušimo bunkere kojima je ulaz blokiran, ali celu noć u ponedeljak pucala je pomorska artiljerija", rekao je on na Zumu.

Nepoznati broj civila i ukrajinskih snaga navodno je i dalje sakriven u čeličani Azovstalj u Marijupolju, gradu od vitalnog značaja za Rusiju koja nastoji da obezbedi kopneni koridor do poluostrva Krim koje je Moskva anektirala 2014. godine.

Određeni broj civila je evakuisan iz Azovstalja tokom akcije koju su zajednički organizovali Ujedinjene nacije i Međunarodni komitet Crvenog krsta i to su prvi civili koji su uspešno evakuisani od kada je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio da se celo postrojenje opkoli.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track