RUSI OTKRILI ODAJU ZA MUČENJE? Pogledajte gde tvrde da su neonacisti u Ukrajini DROGIRALI, pa MASAKRIRALI ljude! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/Telegram/RIA novosti

ukrajinski ultranacionalistički bataljoni i regularna vojska počinili ratne zločine u Donbasu

RUSI OTKRILI ODAJU ZA MUČENJE? Pogledajte gde tvrde da su neonacisti u Ukrajini DROGIRALI, pa MASAKRIRALI ljude! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Masakrirano telo, verovatno ruskog vojnika, pronađeno je u podrumu kafića

Ruske snage bezbednosti koje deluju u oblasti Herson otkrile su, kako tvrde, improvizovanu komoru za mučenje za koju navode da su je koristili ili neonacistički borci ili ukrajinska vojska.

Izvor iz bezbednosne službe Rusije je za Sputnjik rekao da je objekat u kome se nalazi telo čoveka u ruskoj vojnoj uniformi sa odsečenim nogama pronađen u selu Zelenovka, koje je oko sedam kilometara udaljeno od grada Hersona u Ukrajini.

"Masakrirano telo, verovatno ruskog vojnika, pronađeno je u podrumu kafića 'Stari hrast' pored magistralnog puta M-14 u Zelenovki. Na telu su ostaci specijalne vojne odeće koju koriste Oružane snage Rusije. Telo nema noge, ima tragove torture, i ima ispresecan grkljan", rekao je izvor.

Rusija, Vojska
foto: Printscreen/Telegram/RIA novosti

Navode da je telo pronađeno kako leži na protivtenkovskoj mini, sa TNT-om koji je takođe bio postavljen u tom području, a takva postavka je napravljena kako bi ubila onog ko ga pronađe.

Navodi se da su tu pronađeni i špricevi, za koje se veruje da su korišćeni za drogiranje žrtava, kao i velika količina plastičnih kutija za skladištenje američkih protivtenkovskih sistema "Džavelin".

Rusija, Vojska
foto: Printscreen/Telegram/RIA novosti

Vlasti u Rusiji i Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici godinama gaje sumnje o tome da su ukrajinski ultranacionalistički bataljoni i regularna vojska počinili ratne zločine u Donbasu, uključujući mučenje i ubistva civila i pripadnika policije Donbasa u mreži tajnih zatvora.

Mediji u Rusiji su prenosili vesti o tome da su ukrajinske vojne snage snimile i objavile video na kojima poziraju sa nečim što je izgledalo kao ruski ratni zarobljenici koji leže u lokvi krvi vezanih ruku, kao i navodnu izjavu ukrajinskog plaćenog borca, koji je danskim medijima potvrdio da ukrajinske snage ubijaju ruske ratne zarobljenike.

Dok je ruskim medijima u fokusu to da je ukrajinska vojska počinila nebrojene ratne zločine, medijima u Ukrajini i medijima u zemljama koje pružaju podršku Kijevu u fokusu je to da su ruski vojnici počinili nečuvena zlodela na ratištu, pa čak i genocid.

Kurir.rs/Mondo/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track