LAŽNI SVEŠTENIK SA KRALJICINIM ČUVARIMA: Prevarant proveo noć sa kraljevskom gardom kod zamka Vindzor! Jeo i pio u kasarni!
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga, Profimedia / Maureen McLean /Shutterstock

panika

LAŽNI SVEŠTENIK SA KRALJICINIM ČUVARIMA: Prevarant proveo noć sa kraljevskom gardom kod zamka Vindzor! Jeo i pio u kasarni!

Planeta -

Izveštaj o novom prevarantu koji ponovo stavlja u fokus bezbednost kraljice Elizabete II uznemirio je britansku javnost.

Britanska vojska saopštila je u utorak da je pokrenula istragu nakon izveštaja da je čovek koji se pretvarao da je sveštenik proveo noć u kasarni sa vojnicima zaduženim da štite kraljicu Elizabetu u blizini njene kuće u zamku Vindzor.

List San, kako prenosi Rojters, objavio je da je prevarantu dozvoljeno da uđe u kasarnu Koldstrim gards bez pokazivanja ikakvih akreditiva ili identifikacionih dokumenata, a da je kasnije jeo, pio i pričao sa vojnicima.

Kraljica tokom incidenta koji se dogodio prošle srede nije bila u Vindzoru, navodi list.

"Vojska shvata ovo narušavanje bezbednosti izuzetno ozbiljno i biće detaljno istraženo kao prioritet. Ovaj incident je sada deo istrage koja je u toku i stoga bi bilo neprikladno dalje komentarisati u ovom trenutku", naveo je portparol Ministarstva odbrane, prenosi RTS.

Koldstrim gards je pešadijski puk britanske vojske čija je jedna od odgovornosti ceremonijalna uloga zaštite kraljevskih palata.

Kraljica se prošle srede vratila sa kratkog odmora koji je provela u domu u Sandringemu u istočnoj Engleskoj, ali je Bakingemska palata saopštila da nije bila u Vindzoru kada je muškarac "ispraćen" iz kasarne.

San je naveo da je čovek tvrdio da je sveštenik i da je rekao oficirima da je prijatelj pripadnika kapelana bataljona.

Potom je pozvan da uđe, pojeo je i popio nešto i nastavio da priča.

Sumnja u vezi sa njegovim identitetom počela je da se javlja kada je "počeo da priča o tome kako je radio kao probni pilot sa ejektorskim sedištem i da je zamenio neke organe", rekao je izvor za San.

Kurir.rs / RTS,

Foto: EPA /Facundo Arrizabalaga, Profimedia / Maureen McLean/Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track