AMERI NEĆE RAT U UKRAJINI: 70 odsto anketiranih se boji uključivanja SAD u sukob, ali imao OVO mišljenje o sankcijama! VIDEO
Foto: Shutterstock

ponovo

AMERI NEĆE RAT U UKRAJINI: 70 odsto anketiranih se boji uključivanja SAD u sukob, ali imao OVO mišljenje o sankcijama! VIDEO

Planeta -

Većina Amerikanaca ne želi da SAD započnu otvoreni vojni sukob sa Ruskom Federacijom oko Ukrajine, ali podržavaju pooštravanje antiruskih sankcija. O tome svedoče rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je u ponedeljak objavio Vašington post.

Prema mišljenju 72% ispitanika, SAD ne bi trebalo da se upuštaju u oružani sukob sa Oružanim snagama Rusije u Ukrajini. Ovaj scenario podržava 21% ispitanika. 67 odsto učesnika sociološke ankete smatra da je neophodno uvesti nove ekonomske sankcije Rusiji. Dve trećine ispitanih zabrinuto je zbog uticaja sankcija na povećanje troškova električne energije.

Ideju o slanju dodatne vojne pomoći Ukrajini podržava 55 odsto ispitanika, dok je 35 odsto bilo protiv. U starosnoj grupi do 40 godina manje od 50% smatra da je jačanje takve podrške ispravnim.

Generalno, radom predsednika SAD Džoa Bajdena nezadovoljno je 52 odsto ispitanika. Njegovu politiku o sukobu u Ukrajini ne odobrava 47 odsto ispitanika, dok je podržava 42 odsto. U anketi, sprovedenoj od 24. do 28. aprila, učestvovalo je 1.004 punoletna stanovnika zemlje.

Kurir.rs/Washington Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track