NOVI OBRAČUN KOD ZMIJSKOG OSTRVA Ukrajinci BAJRAKTAROM TB 2 razneli posle RAPTORA i ruski desantni čamac pun municije! VIDEO
Foto: Twitter/RALee85

koBNI ISTOVAR

NOVI OBRAČUN KOD ZMIJSKOG OSTRVA Ukrajinci BAJRAKTAROM TB 2 razneli posle RAPTORA i ruski desantni čamac pun municije! VIDEO

Planeta -

Taktička borbena bespilotna letelica TB 2 Bajrakter ukrajinske vojske uništila je desantni čamac klase Serna ruske mornarice koji je pristao na Zmisjko ostrvo, koje je već nekoliko dana pod žestokim udarom.

brod
foto: Twitter/RALee85

Naime, Ukrajinska vojska ostrvo na kome se nalazi ruska vojska već nekoliko dana napada žestoko dronovima i raketira vojne instalacije, ali i PVo sisteme sa kojim se ovo ostrvo brani. Do sad uništen je po jedan sistem tipa Osa i Tor M2, kao i dva brza patrolna čamca klase Raptor.

Na društvenim mrežama pojavio se snima napada na rusku mornaricu, odnsono desantni čamac klase Serna ruski Projekat 1170. Na snimku se vidi rad posade na čamcu i istovar, najverovatnije municije ili raketa, da bi zatim usledio direktni pogodak u iskrcni deo i velika eksplozija, koja je sledila posle toga.

brod
foto: Twitter/RALee85

Na snimku u blizini vidi se i brzi patrolni čamac klase Raptor., koji je ostao neoštećen, dok je desantni čamac izgoreo u celosti posle eksplozije.

Desantno iskrcna sredstva klase Serna su plovila koja se uglavnom nalaze u sastavu Kaspisjke flotile, a povremeno uplovljavaju u Azovsko i Crno more.

Podaci o desantnom čamcu

Brza desantno- iskrcna plovila klase Serna, rusi označavaju kao Projekat 11770. Ova plovila su dužine 25,6 m i širine 5,8 m koji dostižu maksimalnu brzinu od 30 čvorova. Maksimalni radijus iznosi 600Nm. Ova plovila mogu da nose 92 vojnika sa punom borbenom opremom ili 45 tona tereta po mirnom moru, odnsono 29 tona pri jačini mora 3 po boforu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

00:32

Zelenski: Povratak na situaciju od 23. februara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track