13:17

ZGROŽEN SAM ŠTO AMERIKU NAZIVATE OKUPATOROM: Žestoka svađa Antonijevića i Kastratovića: Optužio generala da iznosi TEORIJE ZAVERE

čarka nastala zbog rata u ukrajini

ZGROŽEN SAM ŠTO AMERIKU NAZIVATE OKUPATOROM! Pogledajte svađu pravnika i Kastratovića: Optužio generala da iznosi TEORIJE ZAVERE

Planeta -

General Luka Kastratović i pravnik Milan Antonijević žestoko su se posvađali tokom gostovanja u jutarnjem programu Kurir televizije.

Pravnik i general u penziji sporečkali su se oko stava prema Americi i ratnim stanjem u Ukrajini koja je prouzrokovano ruskom specijalnom operacijom u toj zemlji.

general Luka Kastratović, Milan Antonijević
foto: Kurir televizija

- Tada je pobećen režim Adolfa Hitlera, ali nije pobeđen fašizam. Ujedinjene nacije su donele rezoluciju kojom se zabranjuje veličanje fašizma, a Evropa nije izglasala tu rezoluciju. Ostala je suzdžana. A SAD i Ukrajna su glasale protiv. Drugim rečima, SAD od svojih 240 godina postojanja, 222 su u ratu, prema nekim računicama. Uvek vode neki rat na nekoj tački zemljine kugle, imaju bazu u oko 80 zemalja širom sveta. Posle Drugog svetskog rata rodio se novi vid neofašizma i pokušaj Amerike da uredi svet, ako ne milom, onda silom. Hitler je pokušao da to uradi blickrigom - kaže general Luka Kastratović.

Pravnik Milan Antonijević je istakao da nije fer podmetati da su Amerika i Evropa fašističke zemlje.

general Luka Kastratović, Milan Antonijević
foto: Kurir televizija

- Amerika ima izuzetnu slobodu izražavanja. Zgrožen sam šta sam čuo. Moramo da se vratimo u 2022. godinu. U ovom trenutku imate brojne napade u Ukrajini, ali da se to povezuje onim što se događa danas, to je fer prema ljudima i ruskim vojnicima koji ginu. Ovo je prevazišlo NATO bombardovanje Srbije. Povezivati Dan pobede nad fašizmom nije normalno povezivati sa ovim danas - kaže pravnik Antonijević.

General Kastratović naveo je da bi već danas svima trebalo da bude jasno da se u Ukrajini vodi rat protiv Amerike.

- Građani bi trebalo da shvate kakva je situacija u svetu, ovde nije rat protiv Ukrajine, već je rat protiv Amerike. Kad pokažemo da su Poljaci dali 200 tenkova, da li Ukrajina ima toliko obučenih ljudi. Sve činjenice govore da je ovo akt Amerike protiv Rusije i pravoslavlja - kaže general Kastratović, koji je naveo da je i rat u staroj Jugoslaviji podstaknut od strane Amerikanaca.

Antonijević je negodovao na reči generala Kastratovića, govoreći da je u pitanju teorija zavere.

general Luka Kastratović, Milan Antonijević
foto: Kurir televizija

- Bože me sačuvaj, kakve teorije zavere. Koliko imate zemalja da koje su glasale da je izvedena agresija na Ukrajinu. Sada se moraju štitit interese Srbije - rekao je Antonijević i dodao:

- Mi smo ovde čuli interese Rusije od generala Kastratovića. Svrstati se u tako neki istočni blok je zaista anahrono. Vi govorite iz pozicije kada ste bili aktivni oficir, stvari su se zaista promenile od onda, nije toliko jednostavno. Vi ste, gospodine, u Moskvi i to je to ... - rekao je Antonijević generalu Kastratoviću, koji je ostao pri stavu da su glavna žarišta i ratovanja po Evropi i svetu potpaljena od strane Amerike.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:48

OD SREDE NAS ČEKAJU LETNJE VRUĆINE Detaljna vremenska prognoza za naredne dane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track