02:54

AKO NE UNIŠTE RUSIJU BIĆE SAMI UNIŠTENI Profesor sa univerziteta u Moskvi za Kurir prokomentarisao sankcije ZAPAD PUCA SEBI U NOGU

apsurd

AKO NE UNIŠTE RUSIJU BIĆE SAMI UNIŠTENI Profesor sa univerziteta u Moskvi za Kurir prokomentarisao sankcije ZAPAD PUCA SEBI U NOGU

Planeta -

Profesor dr Sergej Boljević, šef katedre patologija čoveka na ma Sečenovskom Univerzitetu u Moskvi istakao je da Evropa "puca sebi u nogu" uvođenjem sankcija Rusiji.

- Zapad sebi ovim što radi protiv Rusije, puca sebi u nogu. Ovo je pretposlednji paket sankcija, poslednji će biti sedmi kada će se staviti embargo na gas. To je kao kada treba dva čoveka da se popnu na Mont Everest. Jedan trenira i adapcioni mehanizmi se prilagode i omogućavaju mu da nema poremećaj u organizmu. To je Rusija, pošto se ona sankcijama prilagođavala godinama i može da vodi sama svoju državu. Druge su SAD i Evropski savez, koji su odjedanput došli u situaciju gde nemaju razvijene adaptacione mehanizme koji ne mogu da prežive u ovim uslovima. To je opasno, to može dovesti do velikih poremećaja u ekonomiji Evrope - kaže Sergej Boljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

dr Sergej Boljević
foto: Kurir televizija

Na pitanje voditelja Gorana Anđelkovića da prokomentariše i uvođenje sankcija pojedincima, među kojima su i poglavar ruske Pravoslavne crkve Kiril, profesor Boljević je istakao da živimo u vremenu apsurda i da je ta odluka van pameti.

- To je apsurd, to je sveto lice, to je patrijarh i nema veze ni sa politikom, niti sa bilo čim. Oni koji su to uradili, stideće se jednog dana. Ali su toliko zadojeni mržnjom prema Rusiji i žele da idu do kraja i unište potpuno Rusiju, jer znaju da ako je ne unište biće sami uništeni - istakao je Boljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

13:03

ZAŠTO JE RUSIJA SRBIMA UVELA SANKCIJE 92? Stručnjaci pojasnili odnos Beograda i Moskve: Evo kako nas oni zaista vide!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track