VOJNICI OPKOLJENI U AZOVSTALJU USKORO OSTAJU BEZ VODE? Ruske snage OTKRILE TUNEL kojim su Ukrajinci krišom odlazili do reke (FOTO)
Foto: Printscreen/Telegram

novi detalji

VOJNICI OPKOLJENI U AZOVSTALJU USKORO OSTAJU BEZ VODE? Ruske snage OTKRILE TUNEL kojim su Ukrajinci krišom odlazili do reke (FOTO)

Planeta -

Snage Donjecke Narodne Republike blokirale su tunel kroz koji su pripadnici ukrajinske vojske, opkoljeni u čeličani Azovstalj u Marijupolju, napuštali razoreni industrijski kompleks kako bi uzeli vodu iz reke.

To je na svom Telegram kanalu saopštio komandant bataljona "Vostok" Aleksandar Hodakovski.

- Otkrili smo tunel kroz koji neprijatelj napušta Azovstalj duž cevi ispod železničke pruge. Visina tunela je najmanje tri metra. Širina im omogućava da se kreću bez poteškoća, zatim sledi izlaz na reku iz koje, sudeći prema utabanim stazama, neprijatelj vuče vodu. Danas je tunel blokiran - saopštio je između ostalog Hodakovski.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je prethodno da u čeličani Azovstalj u Marijupolju više nema civila.

0688764383, Azovstalj
foto: Valentin Sprinchak / TASS / Profimedia

- Prema našim informacijama, tamo više nema civila, tako da nam ruke više nisu vezane - rekao je Pušilin, a prenosi Tass.

U tunelima ispod čeličane se prema nezvaničnim informacijama nalazi oko hiljadu vojnika od kojih je veliki broj ranjen.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track