NOVINAR DANIJEL SIMIĆ OBJAVIO SLIKU SA HRVATOM KOGA SU RUSI ZAROBILI U UKRAJINI: Reporter nosio majicu na kojoj je ispisana 1 reč
Foto: Printscreen/Twitter/Дани(ј)ел Симић @cumuh

tužna istorija srba

NOVINAR DANIJEL SIMIĆ OBJAVIO SLIKU SA HRVATOM KOGA SU RUSI ZAROBILI U UKRAJINI: Reporter nosio majicu na kojoj je ispisana 1 reč

Planeta -

Ratni reporter Danijel Simić razgovorao je sa Hrvatom Vjekoslavom Prebegom kog su zarobile ruske snage prilikom pokušaja bega iz Marijupolja prema teritoriji pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

Veliku pažnju javnosti izazvao je jedan detalj tom prilikom. Naime, novinar Danijel Simić je tokom intervjua nosio majicu na kojoj je bilo napisano "Jadovno".

- Upravo sam završio intervju sa plaćenikom iz Hrvatske, Vjekoslavom Prebegom, zarobljenim pri pokušaju bijega iz Marijupolja - napisao je Simić na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, Jadovno je bio ustaški koncentracioni logor za masovno istrebljenje i brutalno ubijanje Srba i Jevreja u NDH za vreme Drugog svetskog rata.

Glavni komandant logora bio je Juco Rukavina i a Jadovno je bilo prvi od 26 koncentracionih logora u NDH. Sistem logora smrti Gospić, Jadovno, Pag, osnovan je početkom meseca maja 1941. godine u izolovanoj oblasti oko 20 km od Gospića. U njemu je bilo zatočeno na hiljade Srba i Jevreja u periodu od 122 dana od maja do avgusta 1941. koji su na najtragičnije i najbrutalnije načine ubijani od strane ustaškog ređima Nezavisne Države Hrvatske.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:14

RATNI IZVEŠTAČ SIMIĆ UŽIVO IZ MARIJUPOLJA Ukrajinska vojska više ne može artiljerijom da gađa naselja, EVO KOLIKO JE LJUDI u gradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track