REAKCIJA RUSIJE NA POBEDU UKRAJINE NA EVROVIZIJI Bez ovoga slika onoga što se desilo ovoj zemlji ne bi bila potpuna: Pada zavesa!
Foto: Printscreen YT

babaroge i azovstalj

REAKCIJA RUSIJE NA POBEDU UKRAJINE NA EVROVIZIJI Bez ovoga slika onoga što se desilo ovoj zemlji ne bi bila potpuna: Pada zavesa!

Planeta -

Zvanična Moskva danas je prokomentarisala pobedu Ukrajine na takmičenju za Pesmu Evrovizije-

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je podelila svoje utiske o takmičenju i pobedi Ukrajine na Fejsbuku.

Ona je prva zvaničnica iz Moskve koja je prokomentarisala sinoćno finale populanog takmičenja.

"Složićete se, bez pobede Ukrajine na Evroviziji, slika onoga što se desilo ovoj zemlji ne bi bila potpuna. Narodne nošnje i muzički instrumenti, dve babaroge na žicama, brejkdens i povici o Azovstalju. Evropa im aplaudira stojeći. Pada zavesa“, napisala je Zaharova.

Kaluš Orkestar pobedio je s pesmom Stefania otpevanoj na ukrajinskom, a koja je kombinacija repa i tradicionalnog folka i posvećena je pevačevoj majci.

Ubrzo posle posta Zaharove, savetnik gradonačelnika Marijupolja objavio je na Telegramu snimak za koji tvrdi da pokazuje rusko granatiranje železare Azovstalj u Marijupolju fosfornim bombama.

Petro Andrijuščenko je naveo i da je na bombama na ruskom i engleskom bio napisan tekst: " "Kaluša, kao što je zatraženo! U Azovstalj" i "Pomozite Marijupolju - Pomozite Azovstalju sada" uz datum 14. maj.

To su bile reči pevača Kaluša, koji je apelovao na svetsku javnost da pomogne Ukrajini pošto su pobedili u Torinu. Rusija je isključena iz Evrovizije zbog rata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track