BRAČNI PAR ZELENSKI PRVI PUT VIĐEN U JAVNOSTI OD POČETKA RATA: Tri meseca samo pričali telefonom, našli se na sahrani! (VIDEO)
Foto: Youtube/Voice of America

izgledali smireno ali iscrpljeno

BRAČNI PAR ZELENSKI PRVI PUT VIĐEN U JAVNOSTI OD POČETKA RATA: Tri meseca samo pričali telefonom, našli se na sahrani! (VIDEO)

Planeta -

Bračni par Zelenski prisustvovao je sahrani prvog predsednika Ukrajine Leonida Kravčuka u Kijevu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski fotografisan je u javnosti sa suprugom Olenom prvi put otkako je Rusija napala Ukrajinu pre skoro tri meseca.

Bračni par prisustvovao je sahrani prvog predsednika Ukrajine Leonida Kravčuka u Kijevu.

Zelenski su izgledali smireno, ali i iscrpljeno dok su zajedno hodali da polože cveće na Kravčukov kovčeg, koji je proglašen za prvog predsednika nove nezavisne Ukrajine od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Preminuo je tokom vikenda, u 88. godini, posle duge bolesti. Zelenski je bio obučen u crno i hodao je pored svoje supruge, čiji su prsti bili stisnuti u šake, kao da se odupire želji da ispruži dlan i uhvati ga za ruku.

Olena je izašla pred javnost mesec dana nakon što je otkrila da je sa suprugom razgovarala samo telefonom od izbijanja rata, iz straha da bi pridruživanje njemu u glavnom gradu Ukrajine dovelo nju i njihovo dvoje male dece u opasnost od smrti.

Kako je rekla, prvog dana ruske invazije probudila ju je buka između 4 i 5 sati ujutru, a ubrzo je saznala da je u pitanju eksplozija. Tada je, kaže, poslednji put videla svog muža u odelu. Nakon toga se presvukao u vojničku odeću, koju i danas nosi.

"Počelo je", bilo je sve što joj je tada rekao.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track