Najnovije vesti

Kadirov tvrdi: Ruski predsednik je naredio da se sačuvaju stanovništo i gradovi!
Foto: Profimedia

Oglasio se Čečenski vođa

Kadirov tvrdi: Ruski predsednik je naredio da se sačuvaju stanovništo i gradovi!

Planeta
11:06h

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi.

"Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu", rekao je Ramzan Kadirov na edukativnom maratonu ruskog društva "Znanje".

Dodao je da su oni "ujedinjena oružana snaga" te da "nema nikakvih problema." Kadirov je ponovio teze o "čišćenju" Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

Vođstvo Rusije od početka invazije govori da je "pokrenulo posebnu vojnu operaciju" a ne invaziju, i to kako bi "zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina." Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u "demilitarizacija i denacifikaciju" Ukrajine.

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track