AMERI PREUZELI PRAVDU U SVOJE RUKE! FBI objavio šokantan izveštaj: Građani sprečili masovne pucnjave, neke ubice likvidirali!
Foto: Profimedia, Printscreen/Facebook

osvetnici

AMERI PREUZELI PRAVDU U SVOJE RUKE! FBI objavio šokantan izveštaj: Građani sprečili masovne pucnjave, neke ubice likvidirali!

Planeta -

FBI je u ponedeljak saopštio da su građani zaustavili šest aktivnih strelaca 2021. godine, prema izveštaju o incidentima.

Građani su 2021. zaustavili šest aktivnih strelaca, koje FBI definiše kao „jednu ili više osoba koje su aktivno učestvovale u ubijanju ili pokušaju ubistva ljudi u naseljenom području“, ubivši njih četvoricu, navodi se u izveštaju „Incidenti sa aktivnim strelcima u Sjedinjene Američke Države 2021.”

U 2021. godini bio je 61 aktivni incident sa strelcima, od kojih je 12 ispunjavalo kriterijume FBI-ja za „masovno ubistvo“, u odnosu na 40 prethodne godine.

„Aktivni aspekt definicije inherentno implicira trajnu prirodu incidenta, a samim tim i potencijal da reakcija utiče na ishod, dok se masovno ubistvo definiše kao tri ili više ubistava u jednom incidentu“, rekao je FBI u Izdanje u ponedeljak.

U jednom incidentu, naoružani zaposleni u prodavnici oružje u Luizijani, uzvratili su vatru nakon što je aktivni strelac ubio dve osobe i ranio još dve osobe u februaru. 20, 2021, navodi se u izveštaju.

Prema izveštaju, građani su 22. aprila 2021. priveli aktivnog strelca u četvrti Gaslamp u San Dijegu. U Rigbiju, u državi Ajdaho, nastavnik srednje škole razoružao je 12-godišnju učenicu koja je pucala iz pištolja 6. maja 2021. u srednjoj školi.

Naoružani građanin ubio je aktivnog strelca u incidentu u Fort Smitu, Arkanzas, 15. maja 2021, navodi se u izveštaju.

Aktivni strelac ubio je dve osobe, a ranio još jednu. 21. 2021., pre nego što je naoružani službenik smrtno pucao u strelca u Agreks liftu u Superioru, Nebraska, navodi se u izveštaju.

U izveštaju FBI se navodi da je 14 aktivnih strelaca ubijeno od strane policije, 11 je izvršilo samoubistvo, 30 je privedeno, jedan je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a jedan je još uvek na slobodi.

Kurir.rs/Daily Caller

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track