SMRAD, PREVELIKA BUKA I NELJUBAZNO OSOBLJE Ovo su najgori aerodromi na svetu
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

putovanja

SMRAD, PREVELIKA BUKA I NELJUBAZNO OSOBLJE Ovo su najgori aerodromi na svetu

Planeta -

Lisabonski internacionalni aerodrom najgori je aerodrom u svetu prema kriterijumima portala AirHelp, a zanimljivo je kako se njih osam od ukupno deset nalazi upravo na području Evrope.

Kako bi napravio ovu lestvicu, AirHelp se koristio kriterijumima tačnosti aerodroma, kvalitetom uslug, kao i ponudom u prodavnicama na aerodromu, a lisabonski se pokazao najgorim zbog primedbi brojnih putnika koji na graničnu kontrolu moraju čekati i do šest sati.

Loše je prošao i aerodrom u Kuvajtu, gde se putnici uglavnom žale na smrad i neprofesionalano i užasno sporo ukrcavanje, a statusu drugog najgoreg aerodroma na lestvici očito ne doprinosi činjenica da je ovaj aerodorom ujedno i vojna baza koju koristi kuvajtski Air Force.

Treći najgori aerodrom u svetu je onaj u holandskom Ajndhovenu. Reč je o drugom najvećem aerodromu u Holandiji kroz koji godišnje prođe 6,7 miliona putnika, a deo njih nezadovoljan je bezobraznim osobljem dok se neki žale da ih "tretiraju kao stoku".

Međunarodni aerodrom Henri Koanda u Bukureštu došao je na četvrto mesto, jer putnici nisu zadovoljni njegovim retro izgledom kao ni agresivnim osobljem dok je peti aerodrom na Malti, jer je putnicima premali, a zabileženi su prigovori onih koji kažu da su tokom čekanja bili prisiljeni da spavaju na podu, jer nije bilo dovoljno stolica.

Zato što je mnogi doživljavaju kao "prevaru", aerodrom Mančester dospeo je na šesto mesto, a komentari se uglavnom odnose na preskup parking za automobile.

Sedmi je aerodrom Orli u Parizu na kome se duty free šopovi zatvaraju već u 20 sati, a navodno su jako spore i granične kontrole.

Na osmo mesto dospeo je još jedan portugalski aerodrom, onaj u Portu, oko koga su mišljenja podeljena - naime, neki smatraju da je odličan, a neki ga pak kritikuju zbog loše hrane i dugačkih redova.

Aerodrom Bili Bišop u Torontu dospeo je na deveto mesto, a deseti najgori je Getvik u Londonu.

Na njega se uglavnom žale jer je bučan i preužurban te da nije prilagođen potrebama dece. Isti aerodrom na popisu najgorih našao se i 2020. godine, i to na Forbsovoj listi.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track