JEZIVA NESREĆA Pronađena tela svih putnika srušenog aviona u Nepalu
Foto: EPA-EFE/ARMED POLICE FORCE NEPAL

TRAGEDIJA

JEZIVA NESREĆA Pronađena tela svih putnika srušenog aviona u Nepalu

Planeta -

Pronađena su tela 22 osobe, svih 19 putnika i tri člana posade, koji su bili u avionu koji se u nedelju srušio na obroncima Himalaja u Nepalu, saopštile su vlasti.

- Spasioci su izvukli svih 22 tela sa mesta nesreće, saopštio je portparol Uprave za civilno vazduhoplovstvo Nepala.

Prema njegovim rečima, nepalski vojnici i spasioci su u ponedeljak izvukli 21 telo iz ostataka aviona, razbacanih po strmoj padini na visini od oko 4.500 metara nadmorske visine, a poslednje telo pronašli su jutros.

Žrtve avionske nesreće
Žrtve avionske nesrećefoto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Tela 10 žrtava dovezena su u Katmandu u ponedeljak, a preostalih 12 tela biće prebačeno u glavni grad u toku današnjeg dana, rekao je ovaj nepalski zvaničnik.

Četvorica Indijaca, dvojica Nemaca i 16 Nepalaca su bili u avionu "Tvin Oter", u vlasništvu privatne kompanije "Tara Er".

Nestanak aviona privatne avio-kompanije prijavljen je u nedelju.

Prema rezultatima istrage avion se srušio 15 minuta nakon poletanja iz turističkog grada Pohare, 125 kilometara zapadno od Katmandua.

Kako je sopšteno, avion je leteo za Jomsom, popularno odredište za turiste i hodočasnike, 80 kilometara severozapadno od Pohare, a ceo let trebalo je da traje 20 minuta.

Nepalska vlada formirala je petočlanu komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće i predložiti preventivne mere za sektor vazduhoplovstva, a Meteorološka služba ranije je saopštila da je iznad oblasti gde je avion nestao bila gusta oblačnost.

Kurir.rs/Rojters/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track