BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE Rusi nisu postigli nijedan strateški cilj, ali imaju jedan taktički uspeh
Foto: EPA / STR

rat u ukrajini

BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE Rusi nisu postigli nijedan strateški cilj, ali imaju jedan taktički uspeh

Planeta -

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je na 100. dan ruske invazije na Ukrajinu da Moskva nije uspela da postigne svoje početne ciljeve da zauzme Kijev i ukrajinske centre vlasti, ali da je postigla taktički uspeh u Donbasu.

- S obzirom na ruski prvobitni plan, ni jedan od strateških ciljeva nije postignut, napisalo je britansko ministarstvo na Tviteru.

Međunarodno ministarstvo je navelo da su postignuti taktički uspesi u istočnoj regiji Donbas i da kontrolipe više od 90 posto Luganske oblasti.

Rusija je blizu toga da zauzme celu Lugansku oblast, jednu od dve ukrajinske regije koje čine pojas zemlje po imenu Donbas.

U strateški važnom gradu Severodonjecku u regiji Lugansk, ukrajinska vojska je objavila da je tokom noći uspela da održi položaje.

- Borbe se nastavljaju u središtu Severodonjecka, saopštio je u iveštaju glavni stab ukrajinske vojske.

U izveštaju se dodaje da ruske snage i dalje granatiraju ukrajinske položaje u gradu i predgrađima Borivsku i Ustinivki kao i u gradu Lisičansku.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track