ŠOJGU TVRDI Kontrolišemo još jedan grad u Ukrajini
Foto: Profimedia / Russian Defence Ministry / TASS

ruska invazija

ŠOJGU TVRDI Kontrolišemo još jedan grad u Ukrajini

Planeta -

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je danas da je veći deo samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, kako je naveo, oslobođen duž južne obale reke Severski Donjec tokom specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

On je naglasio da to uključuje gradove Svjatogorsk i Krasnij Liman, kao i još 15 naseljenih mesta, prenosi TASS.

-Stambeni delovi grada Severodonjecka su potpuno oslobođeni, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku ministarstva odbrane, prenosi AFP.

Ruska vojska i dalje pokušava da uspostavi kontrolu nad gradskom "industrijskom zonom i najbližim naseljima", dodao je on, usred oprečnih izveštaja o tome ko šta kontroliše.

Moskva se zalagala za kontrolu nad strateškim industrijskim čvorištem kao deo svog pokušaja da osvoji ogroman deo istočne Ukrajine, ali kijevske snage su do sada uspevale da izdrže.

Naši heroji drže svoje pozicije u Severodonjecku. Oštre ulične borbe se nastavljaju u gradu, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u video obraćanju kasno u ponedeljak.

Zelenski je upozorio da su ukrajinske snage u ključnom gradu brojčano nadjačane i da su Rusi ''jači''. On je razgovarao sa novinarima nakon posete frontovima u Lisičansku, prekoputa Severodonjecka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track