PRVI PUT NAKON 18 GODINA Putin neće učiniti ono što radi svake godine! Oglasio se i Peskov
Foto: EPA / ALEXEI DANICHEV / KREMLIN POOL

nisu navedeni razlozi

PRVI PUT NAKON 18 GODINA Putin neće učiniti ono što radi svake godine! Oglasio se i Peskov

Planeta -

Godišnji telefonski maraton ruskog predsednika Vladimira Putina, ''Direktna linija'', neće biti održan ovog juna prvi put nakon skoro dve decenije.

To je prvi put da se program, u kome se obični građani direktno obraćaju ruskom lideru o svojim svakodnevnim problemima, odlaže od 2004. godine, preneli su Moskou tajms i ruska državna agencija TASS.

U saopštenju, portparol Kremlja Dmitrij Peskov uverio je novinare da će se događaj održati, ali kasnije.

On je precizirao da datum događaja ''još nije određen'', ali da su ''u toku rutinske pripreme'' koje se odnose i na tehnička pitanja i na njegov sadržaj, prenosi TASS.

- Ovo je veoma složen, obiman događaj. Tako da su rutinske pripreme u toku, ali one će ući u završnu fazu tek nakon što se odredi datum, zaključio je Putinov sekretar za štampu ne navodeći mogući vremenski okvir.

Vlada je prošle nedelje objavila da bi Putin mogao da održi svoj maratonski telefonski razgovor tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu između 15. i 18. juna.

Još jedan redovni predsednički događaj, Putinovo obraćanje Federalnoj skupštini Rusije, takođe je odložen u aprilu, a novi datumi još nisu navedeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track