ZAROBILE GA RUSKE SNAGE Južnokorejskom boracu sprema se suđenje u Donjecku
Foto: EPA/STR

rat u ukrajini

ZAROBILE GA RUSKE SNAGE Južnokorejskom boracu sprema se suđenje u Donjecku

Planeta -

Borcu iz Južne Koreje kojeg su zarobile proruske snage u Ukrajini biće suđeno u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) na istoku, javila je novinska agencija Interfaks, pozivajući se na ministarku inostranih poslova DNR-a Nataliju Nikonorovu.

- Sada se priprema presuda plaćeniku iz Južne Koreje. On je njihov državljanin koji se borio za oružane snage Ukrajine, rekla je ona, a prenosi Skaj njuz.

Ime borca nije otkrila.

To dolazi nakon što su Britanci Ejden Ejslin i Šon Piner, koji su zarobljeni u Marijupolju u aprilu tokom intenzivne borbe za kontrolu nad lučkim gradom, osuđeni na smrt na proruskom sudu u regionu Donjecka ove nedelje.

Obojica su proglašeni krivima za ''najamničke aktivnosti i činjenje radnji u cilju preuzimanja vlasti i rušenja ustavnog poretka Donjecke Narodne Republike'', ali njihove porodice tvrde da su se borile legitimno kao deo ukrajinske vojske i da ih treba tretirati kao ratne zarobljenike.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track