SLATKA TRAMPOVA OSVETA: Bivši predsednik SAD se namerio na republikance koji su glasali za opoziv, za sada ima prilično uspeha
Foto: Phil Harris / MirrorPix / Profimedia

izbori u SAD

SLATKA TRAMPOVA OSVETA: Bivši predsednik SAD se namerio na republikance koji su glasali za opoziv, za sada ima prilično uspeha

Planeta -

Donald Tramp je dobio svoju osvetu u Severnoj Karolini kada je republikanac Tom Rajs, jedan od nekolicine koji je glasao za Trampov opoziv izgubio u trci za kandidaturu za Kongres.

U Teksasu su republikanci uspeli da osvoje tradicionalno demokratski okrug i da tamo postave prvog kandidata meskičkog porekla.

Tri izbora su se održali u utorak, a rezultati su bili pozati u 11 uveče. Glasalo je u Južnoj Karolini, Teksaškom 34 kongresnom okrugu, Nevadi, Severnoj Dakoti i Mejnu.

Rajsov izazivač Rasel Fraj je do trenutka prekida glasanja vodio za 26 posto. raj je bio jedan od 10 Republikanaca koji je glasao za Trampov opoziv. Tramp je sada u kampanji da zameni svoh 10. Najveći uspeh Trampa biće ako zameni Liz Čejni vodećeg Republikanca koji je glasao za opoziv.

U Severnoj Karolini kandidati moraju da dobiju 50 odsto plus jedan glas da bi oizbegli drugi krug.

Majra Flores je prva Meksikanka kandidatkinja iz Teksasa, i u trci za Kongres je pobedila demokratu Dana Sančeza. Flores podržava Trampove tvrdnje o krađi izbora 2020. godine.

U Nevadi je demokratska kongresmenka Katerin Kortez Masto već viđena da bude zamenjena sa republikanskim kandidatom.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track