SREDNJI PRST MU DONEO 5.000 EVRA KAZNE: Nemac uvredljivi gest pokazao saobraćajcima, sud je mogao da ga kazni mnogo jače!
ilustracija, Foto: Profimedia

bruka

SREDNJI PRST MU DONEO 5.000 EVRA KAZNE: Nemac uvredljivi gest pokazao saobraćajcima, sud je mogao da ga kazni mnogo jače!

Planeta -

Službenici saobraćajne policije u nemačkomPasau jedva su verovali svojim očima. Početkom avgusta 2021. godine, na autoputu A3 u pravcu Degendorfa u servisnoj zoni Donautal-Ost snimljen je 53-godišnji muškarac iz Pasaua, koji je kameri pokazao srednji prst.

Policajci su podneli krivičnu prijavu protiv vozača zbog vređanja. U međuvremenu je okončan postupak uvrede. Bavarac je kažnjen sa 5.000 evra. Pretkrivični postupak je odugovlačen ukupno devet meseci zbog raznih pravnih radnji sve dok optuženi, na ročištu u Okružnom sudu u Pasauu krajem maja u prisustvu svog advokata, nije povukao prigovor na kaznu iz Pasaua.

Kazna: 50 dnevnica od 100 evra za uvredu u dva slučaja istog dela u skladu sa članom 185. Krivičnog zakonika. Moglo je i gore: za krivično delo uvrede zaprećena je kazna do jedne godine zatvora. U zavisnosti od prirode incidenta ili u slučaju lica koja su već osuđena, zatvor bez uslovne kazne može se smatrati čak i uvredom. U prilog pokazivaču sredneg prsta govori i činjenica da se ranije nije javljao u kriminalističkoj policiji, a u pismu dvojici oštećenih takođe je požalio zbog incidenta i izvinio se.

Uvrede tokom policijskih kontrola brzine nisu izolovani slučajevi.Tako su, 6. juna 2022. godine, oko 16.00 časova, dvojica biciklista su, prolazeći poredslužbenog vozila ulicom Angerštrase u Pasauu, u službenom automobilu verbalno vređala policajce.

Kurir.rs/Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja