JOŠ JEDNA ZEMLJA ŠALJE POMOĆ Moćno oružje stiže u Ukrajinu FOTO
Foto: U.S. Army / Zuma Press / Profimedia

rat u ukrajini

JOŠ JEDNA ZEMLJA ŠALJE POMOĆ Moćno oružje stiže u Ukrajinu FOTO

Planeta -

Australija je Ukrajini poslala prva četiri oklopna vozila M113AS4s, a poslaće joj ih još 10.

Kako prenosi britanski Gardijan, vojna pomoć koju će Australija na kraju da pošalje Ukrajini vredeće 285 miliona američkih dolara.

Oklopna vozila su u ukrajinski teretni avion ukrcana prošle nedelje, i to nakon što je bivši ministar odbrane Australije Peter Daton obećao da će ta zemlja u maju Ukrajini dostaviti i 20 oklopnih vozila Bušmaster.

- Nastavićemo da tražimo načine za pomaganje narodu Ukrajine. Australija podržava Ukrajinu i još jednom poziva Rusiju da prestane sa svojom ilegalnom invazijom na Ukrajinu, rekao je ministar obrane Australije Ričard Marles.

01:33

UKRAJINKE PEVAJU U ROVU! Dva ženska vojnika u duetu izvele Bella ciao

Ukrajina se Australiji zahvalila na pomoći.

- Ukrajina ovo neće zaboraviti. Još jedna pošiljka australijskih oklopnih vozila putuje prema Ukrajini. Vazdušni most koji pokriva pola sveta ujedinjuje naše narode u ovim teškim vremenima za Ukrajinu, napisalo je ministarstvo odbrane Ukrajine na društvenoj mreži Tviter, prenosi Jutarnji list.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track