MASK JE I ZVANIČNO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Vlasnik Tesle stoji na vrhu dve prestižne liste, evo koga je pretekao! VIDEO
Foto: Netflix / Hollywood Archive / Profimedia

standardno

MASK JE I ZVANIČNO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Vlasnik Tesle stoji na vrhu dve prestižne liste, evo koga je pretekao! VIDEO

Planeta -

Forbsova lista najbogatijih ljudi na svetu sredinom 2022. uglavnom je puna tehnoloških mogula.

Forbsov katalog bogatih počeo je 1982. godine sa Forbs 400, koji navodi 400 najbogatijih Amerikanaca. Osoba na vrhu liste iz 1982. bio je Danijel Kit Ludvig, pomorski magnat koji je takođe imao i druge poslovne poduhvate. U trenutnim iteracijama, Forbs uključuje neto vrednost osobe, rezultat po osnovu filantropije i rezultat koji je napravio sam. I Džordž Soroš i Rijana su sami napravili ocenu od 10, navodeći svoje neprivilegovano poreklo pre nego što su došli do bogatstva.

Neto vrednost Ilona Maska do 2022. godine iznosi neverovatnih 219 milijardi dolara, što ga čini najbogatijom osobom na svetu. Popevši se sa mesta broj dva na listi za 2021. na broj jedan u 2022. godini, pretekao je Džefa Bezosa, osnivača Amazona. Iako njegova neto vrednost u realnom vremenu varira, u poređenju sa Forbsovom listom milijardera u realnom vremenu i Blumbergovim indeksom milijardera, Mask je i dalje na vrhu obe liste kao najbogatija osoba. Musk je osnivač SpaceKs-a i The Boring Compani i suosnivač PaiPal-a i kompanije za tehnologiju mozga, Neuralink, između ostalih kompanija.

Neto vrednost Džefa Bezosa je oko 131,9 milijardi dolara, prema Forbsu. Osnivač, predsednik i bivši izvršni direktor Amazona držao je prvo mesto na Forbsovoj listi milijardera četiri godine dok ga nije pretekao Musk. Bezos je vlasnik The Vashington Post i Blue Origin, avio kompanije. Bio je jedan od učesnika svemirske trke milijardera, pored Maska i Ričarda Bransona. Musk je koristio raketu Nev Shepard kompanije Blue Origin da otputuje u svemir sa još trojicom.

Kurir.rs/USA Today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track